Крем за ръце REVIVE SNAILS EXTRACT®

август 09, 2013 Maia Georgieva 0 Comments




Може би вече сте чували за уникалната козметика с екстракти от охлюви. Да, звучи интересно и наистина е така! 

REVIVE SNAILS EXTRACT® е българска марка, която предлага продукти съдържащи този екстракт. Наскоро спечели приз в конкурса My Love Marks 2013 в категория "Дебют на българска марка".


ЕKСТРАКТЪТ СЕ ИЗВЛИЧА ОТ ЖИВИ ОХЛЮВИ, БЕЗ ДА ИМ СЕ НАНАСЯ НИКАКВА ВРЕДА.
СЪДЪРЖА ПРИРОДНИ ПРОДУКТИ В ЕСТЕСТВЕНИЯ ИМ ВИД:
АЛАНТОИН – отстранява мъртвата кожна тъкан и стимулира изграждането на нови клетки, поддържа равновесието на влагата (хидратира) и подмладява кожата. 
КОЛАГЕН – протеин, който стяга кожата и я прави по- здрава.
       ЕЛАСТИН – протеин, който подобрява еластичността.
ВИТАМИНИ А, С, Е – възстановяват и подмладяват кожата. Витамин А засилва образуването на нови тъкани, витамин C е силен антиоксидант, витамин Е предпазва кожата от свободно-радикалови процеси и предотвратява преждевременното й застаряване.
ГЛИКОЛОВА КИСЕЛИНА – почиства кожата от мъртвите клетки и спомага за създаването на нови.
ЕКСТРАКТЪТ ОТ ОХЛЮВИ е известен с факта, че регенерира тъканта и възстановява счупената черупка на охлюва. Един от първите, който е използвал екстракт от охлюви в мехлеми против бръчки, е древният грък Хипократ, който се смята за баща на медицината. При наблюденията си той забелязал, че екстрактът от охлюви помага при възпалени области по кожата. Охлювът не страда от кожни инфекции. Кожата на охлюва е с подобни структурни елемент като нашата и затова аналогичен ефект настъпва и с човешката. ПРАВИ Я ЗДРАВА И КРАСИВА.

Изпробвах крема за ръце на марката и ще споделя впечатленията си за него, тъй като се убедих в качествата му. Намира се в удобна тубичка от 50 мл. Кремът има приятна консистенция, която няма аромати и оцветители - няма аромат и е бял на цвят. Съдържа 100% пречистен екстракт от охлюви. Попива супер и изобщо не го чувствам, а ръцете ми са добре овлажнени, ненапукани и меки. Много ми харесва това, че е подходящ за цялото семейство и за всички типове кожа. Помага и при нараняване и белези от рани и изгаряне. Аз го използвам веднага щом измия чиниите вкъщи - за да предпазя ръцете си от цепене и изсушаване - действа отлично :) Това ще е перфектен крем за ръце и за през зимата, когато ръцете ми постояно се напукват от студа. Цената му е към 10лв :) Пробвала съм и крема за лице на марката, който също е много хубав! Споделете и вие, ако сте използвали продукт с екстракт от охлюв :)


0 коментара: