Масло от карите Zoya Goes Pretty и балансиращ крем Unica

януари 27, 2014 Maia Georgieva 0 Comments









Балансиращ крем/комбинирана или мазна кожа

Описание:

Често срещана грешка в третирането на мазна коза е използването на продукти, които я дехидратират. Това обикновено са силните почистващи продукти или предназначени за свиването на порите, които съдържат алкохол. Премахването на омазняването води до компенсиране и образуване на още себум. Разрешението на този проблем е осигуряването на подхранване и хидратация на кожата без да се запушват порите и в баласирането на производството на себум. Кремът Spring е лека смес от конопено масло, масло от вечерна иглика, жожоба и шипка, които успокояват и балансират кожата. Противовъзпалителните и антибактериалните свойства на етеричните масла помагат особено много в оздравителния процес. Пребиотиците, съдържащи се в този крем, балансират и стабилизират бактериалната активност на кожата. Всички тези естествени съставки работят заедно в перфектен унисон за почистването и ребалансирането на запушената комбинирана или мазна кожа.
- 100% естестествен - без химически съставки

- Ароматизиран с етерични масла от лавандула, лайка и чаено дърво

Начин на употреба:

Нанесете малко количество от крема и масажирайте нежно по кожата на лицето. Подходящ за комбинирана, мазна и с широки пори кожа, както и за кожа със следи от акне. Може да се ползва и като околоочен контур, като се внимава да не попадне в самите очи. Кремът не се препоръчва при активно акне.

Състав:

Изворна вода (aqua), лавандулова вода (Lavandula angustifolia water), роозова вода (rosa damascena water)*, цетеарил глюкозид (растителен восъчен екстракт), масло от магарешки бодил (Carthamus tinctorius)*, масло от таману (Calophyllum Inophyllum)*, масло от андироба (Carapa Guianensis)* , масло от копайба (Copaifera officinalis)*, масло от семена на шипка (Rosa Mosqueta seed oil)*, пребиотици (Inulin, Alpha-glucan ligosaccharide), витамин Е (Tocopherol), екстракт от розмарин (Rosmarinus Officinalis), етерично масло от лавандула (Lavandula angustifolia)*, етерично масло от чаено дърво (Melaleuca Alternifolia), етерично масло от немска лайка (Matricaria recutita) essential oil*, аромат на растителна основа (Fragrance)*, гераниол (Geraniol)**, лимонен (Limonene)**, линалоол (linalool)**
*органична съставка

** съставка от етерични масла

Съхранявайте на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.

Произход: Англия




Масло от карите - 100% чисто и нерафинирано

Описание:

Нерафинираното масло от карите се извлича от плода на африканското дърво ший. Богато е на витамини A, E, F, което го прави чудесен естествен овлажнител. Витамин А играе основна роля в подобряването на състоянието на кожата. Консистенцията на маслото от карите е естествено твърда като може да се променя в зависимост от околната температура. Разтапя се при малко по-висока от телесната температура и се втвърдява под нея.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Нанесете върху кожата на лицето и тялото за дълбоко овлажняване и омекотяване. Чудесно за суха и зряла кожа, облекчава чувствителните и раздразнени участъци от кожата. Попива лесно, подходящо е и като успокояващ лосион за след слънце.

СЪСТАВ (INCI):

*Butyrospermum parkii butter (Био нерафинирано масло от карите)

Масло от КАРИТЕ


100% чисто и нерафинирано масло от карите (ший). Добива се от ядивните плодове на африканското дърво Butyrospermum Parkii. Има бежово-кремав цвят („слонова кост“) и характерен опушен аромат. Основен поминък на населението на юг от Сахара, ценното масло се използва от векове в разкрасителните ритуали и в кухнята и може би затова по тези ширини е известно още като „женското злато“. Освен че готвят с него, жените в Буркина Фасо, Нигерия, Гана и Мали приготвят домашен сапун, восък за свещи, овлажняват лицата си, омекотяват напуканите си устни и пети, подхранват косите си.
КАЧЕСТВА:

Овлажнява

Маслото от карите хидратира, омекотява и балансира кожата. Повлиява добре сухата и зряла кожа, включително и по-специфични състояния като екзема. Дълбоко проникващите му свойства го правят подходяща грижа за напукани устни и пети, загрубели лакти и колена.

Потушава възпаленията

Естествените му противовъзпалителни качества облекчават болезнените усещания при повърхностни рани и изгаряния, премахват чувството за опъване след излагане на слънце, изсветляват белези и стрии, намаляват паренето при ухапване от насекоми, отпускат мускулите след тежки физически натоварвания.

Антиейдж действие

Маслото от карите подобрява еластичността и гъвкавостта на кожата, което обяснява антиейдж ефекта, открит от африканките още в древността. Това се дължи на комбинацията от мастни киселини, феноли (притежават антиоксидатни свойства), витамин А и Е. Те действат синергично, стимулирайки производството на колаген в кожата и предпазвайки от образуване на свободни радикали на клетъчно ниво.

СЪСТАВ

Маслото от карите съдържа следните мастни киселини: олеинова (40-60%), стеаринова (20-50%), линолова (3-11%), палмитинова (2-9%), линоленова (<1%), арахидова (<1%)


Топи се при около 38°C (много близко до човешката телесна температура). Ето защо е твърдо на стайна температура, но бързо омеква при контакт с кожата и попива лесно.

Много харесах и двата продукта! Като текстура в бурканчетата са твърди и не ухаят толкова много. След като си гребна от тях, започват да се топят и замирисва много приятно. Личи си, че са натурални - ухаят изцяло на съставките си. Не дразнят на лицето, не щипят на грубите и напукани ръце или на различни ранички по кожата. Кремът използвам за лицето, а с маслото намазвам лицето, ръцете, устните, тялото си. Много добре овлажняват и дават всичко необходимо на кожата, за да се хидратира и изглади. Маслото от карите е чудесен омекотител и на най-грубата кожа! Силно  го препоръчвам! 

И всичко това от http://www.zoya.bg/. Био магазин, събрал на едно място какви ли не превъзходни био продукти!

0 коментара: