Нещо за хапване

март 10, 2014 Maia Georgieva 3 Comments


Здравейте, мили момичета!
Надявам се, че сте имали уникален 8-ми март и много сте се забавлявали! Ще се радвам, ако все още се чувствате специални и за вас празникът продължава и днес, и утре, и всеки ден! Времето за мен минава толкова бързо и не успявам да ви покажа някои продукти, но тези дни ще поправя това. Имам да ви споделям толкова много :)
Днес като за след 8-ми март реших, че ще е добре да ви покажа не козметичен, а доста апетитен продукт. И то не един, а цели три!!! Уха! Нали?! Няколко пъти вече съм казала, че обичам да си похапвам и дооста си угаждам, ням, ням, ням.... Споделям с вас няколко чудно вкуснички нещица. Сервирах ги за вечеря тези дни (сушито беше спешъл за женския празник). За приготвенето им съм използвала три соса, които не бях опитвала до сега и ми харесаха. Вижте сами :)
воденички с мини лукчета
отблизо :)







Кikkoman Дресинг сусамов 250 мл


Състав: вода, растително олио, захар, соев сос ( вода, соеви зърна, пшеница,сол), винен оцет, сусам (6,5%), сусамово олио, ескстракт от мая, сол, карамелен сироп, подправки ( съдържа горчица), сгъстител: гума ксантан. Нето тегло 250мл 


След отваряне да се съхранява в хладилник.
Да се разклати добре преди употреба.
Срок на годност и партида: виж капачката.

Съдържа естествено ферментирал японски соев сос Kikkoman. Комбинацията от соев сос и сусам позволява продукта да се

използва не само, като салатен дресинг, но същто така, и като дип за месо и нудъли. Произведено в Германия.

Цената е към 7.60 лева, но в момента е на промоция - 3 лева, тъй като е нов продукт. Уникален сусамов вкус, примесен със соев сос и горчица. Много любим дресинг за зелена салата!



Кikkoman Дресинг с лук 250 мл

Състав: соев сос (вода, соеви зърна, пшеница, сол), лук (18%), вода, захар, растително олио, винен оцет, модифицирано царевично нишесте, екстракт от лук, екстракт от мая, сол, подправки, сгъстител: гума ксантан. Нето тегло 250мл 

След отваряне да се съхранява в хладилник.

Да се разклати добре преди употреба.

Срок на годност и партида: виж капачката.
Съдържа естествено ферментирал японски соев сос Kikkoman. Комбинацията от соев сос и лук позволява продукта да се използва не само, като салатен дресинг, но също така, и като дип или заливка за месо и зеленчуци. Подходящ е за маринованеПроизведено в Германия.

И този продукт в момента е намален. Използвам го като дресинг за различни салати, също и за заливка на печено месце. Става хубаво :)

Kikkoman Уок сос 250 мл.

Съдържание: Соев сос (вода, соеви зърна,пшеница, сол) захар, вода, вино (съдържа серен диоксид) сол, екстракт от мая. Без изкуствени оцветители и аромати. След отваряне се съхранява в хладилник.Нето тегло: 250 мл. Производител: Kikkoman Foods Europe B.V.Холандия;

Цената му е към 7.60 лева. Уникален е на вкус, не е като обикновения солен соев сос. Този не е толкова солен и е приятен. Отлично се съчетава с ориз, меса, зеленчуци :) Бях го добавила и на воденичките от по-горе! Уникално се получи! Рецептите, които споделям са от последния брой на списание BBC GoodFood и са чудесни идеи приготвени в уок тиган :)





 Ииии следва най-хубавото - сууууушиииии!!!! :)))
Част от него е купено, а част е направено у дома :) Вкусът е едно към едно, но външния вид на домашно правеното е леееко не толкова добър :))))))) Прави се много бързо, стига да имаш нужните продукти за това. Всичко необходимо може да се открие по големите магазини. Приготвяш го и му се наслаждаваш..... Хапваме го кой с пръчки, кой с вилица, топвайки го в Kikkoman Уок сос. Мога да ям само това дни наред! Май ми отне повече време да напиша статията, отколкото да изядем сушито :)






Да пускам ли по-често подобни вкусни публикации? : )

3 коментара:

  1. Да, пускай! Чак ми се прияде суши! Но искам да видя и някой засукан десерт! :*

    ОтговорИзтриване
  2. Разбира се че искаме още постове. Оххх обичам вкусотии!

    ОтговорИзтриване