Серията Absolut Repair Lipidium от L'Oréal ♥

октомври 12, 2014 Maia Georgieva 3 Comments

Мисия „Красива и здрава коса“ - възможна!

Лабораториите на Л‘Ореал провеждат запитване сред 6 страни с въпрос „Кой е приоритет номер 1 за косите на жените?“. Оказва се, че най-голямото желание на жените е да имат здрава коса – мека, гладка, блестяща, силна!

В следствие на редица външни фактори – ежедневната употреба на инструменти - гребен, четка, ластик за коса, преса, сешоар; влиянието на времето – слънце, студ, вятър, хлор...; интензивните химически третирания – боядисване, обезцветяване, трайно изправяне или къдрене, косата губи своята здравина, блясък и мекота.
Лабораториите на Л‘Ореал си поставят за цел да направят мисията „Здрава и красива коса“ – възможна. След като разглеждат структурата на косъма, установяват, че различните зони се нуждаят от различна степен на възстановяване. Зоната в близост до корените е най-младата част на косъма и тя се нуждае от най-малко възстановяване. Дължините и полу-дължините са били излагани на външни агресии в продължение на повече години и като резултат кератиновите връзки в косъма са по-крехки, отслабени, косата губи здравина и блясък. Най-дълго страдалите зони на косъма са връхчетата – на места кератиновите връзки липсват, оставяйки сърцевината на косъма изложена на външни агресии, които от своя страна разрушават цялостта на косъма и той се къса.
Новото откритие на Л‘Ореал в грижата за косата е формулата Lipidium, която съдържа четири съставки – пчелно млечице, фито-кератин, серамиди и липиди. Освен, че е мощен, този комплекс е и интелигентен, защото разпознава степените на нужда от възстановяване на различните зони на косъма и се насочва към най-силно нуждаещите се. В резултат косъмът отново става– от корените до връхчетата. По много деликатен, но осезаем начин новите опаковки на серията внушават именно този очакван резултат от продуктите – съставките в тях помагат на косъма да изглежда отново здрав, блестящ, равномерен. Капачките на продуктите са с цвета на продуктите и това създава впечатление за цялостност – сякаш шампоанът представлява красив, здрав и хомогенен косъм.

Кирстен Дънст препоръчва серията Absolut Repair Lipidium, защото за нея, както и за 1 от 3 жени, здравето на косата е приоритет №1!

Моментално възстановяващ шампоан за силно изтощена коса Absolut Repair Lipidium Shampoo

Възстановява чувствителните зони на косата, косата става по-силна, защитена и блестяща. Тя възвръща естествената си жизненост.



Когато избирам продуктите на  L'Oréal, знам, че това е най-правилният избор за нуждите на моята коса. Шампоанът, както и останалите продукти от серията, e в луксознa златиста опаковка. Прекрасно е да си ги наредиш в банята и да им се любуваш. Страхотно красят рафта с душ козметика. Като цяло е гъстичък, със "златен" цвят. Притежава наситен аромат. Прави гъста и мека пяна. Усещам как омекотява косата ми още докато внимателно втривам и изплаквам. Не повтарям измиването. Eдно нанасяне и измиване е достатъчно за моята коса. Използвам го редовно от няколко седмици. Вече е преполовен, а косата ми се радва на съживяване и копринена мекота. Дори и да го използвам често и всеки път да мия косата си само с него, отново действа и не утежнява косата ми. Дори видимите резултати се засилват. Ще се оцени от всеки, който има сухи и посърнали крайчета без здрав вид като моите. Подхранва добре и съживява косата. Дължините на косата ми изглеждат по-загладени, обемни и живи.

Двоен серум Absolut Repair Lipidium Double Seal Serum


Продуктът Звезда в серията, който моментално запечатва цъфналите връхчета и придава на косата здрав и жизнен вид. Продуктът съдържа Ксилоза, която озигурява термо-защита на косата, за да я защити от вредното влияние на пресата върху косата. Интересната текстура на продукта – две фази – крем и олио, които се смесват буквално преди нанасянето, гарантират качествата на съставките. 



Серумът също е в много красива златиста опаковка. Надявам се да съм уловила достатъчно добре това на снимките. Съдържа две консистенции, които са поместени в различни контейнерчета. Първата част е златна, плътна, ароматна, другата - по-течна, прозрачна и също ароматна. Смесват се в едно и се получава средно гъст, не мазен продукт. Нанасям го след баня на подсушена с кърпа коса. Слагам две-три помпички. Като първо разтърквам серума между ръцете си, за да смеся двете консистенции. Разпределям продукта по целите дължини и наблягам на крайчетата. Остатъкът от ръцете си нанасям в корените. След това сресвам косата си и оставям да изсъхне (или ако бързам я изсушавам със сешоар). Помага значително по-лесно да среша косата си и да не се заплита по-нататък. Също така я прави много по-гладка и блестяща. Харесва ми ароматът, който дава на косата - лек и нежен. Харесва ми и текстурата, която хем кара косата да изглежда бляскава и гладка, хем не омазнява косата. И в заключение - серумът е хубав :)


Моментално възстановяваща маска за силно изтощена коса Absolut Repair Lipidium Mask
Възстановява в дълбочина и подхранва плътните коси. Косата е напълно реконструирана, мека и блестяща.


Маската за коса ми е може би най-любимият продукт от серията. Изполвала съм всеки самостoятелно, както и всички заедно. Разбира се, че резултатът е най-хубав, когато съм използвала последователно и трите продукта в комбинация. Тогава косата ми е изглежда най-здрава и у-а-у. Но също така хубаво изглежда, ако използвам друг шампоан в комбинация с маската. Толкова много ми хареса! Доста плътна, наситена, кремообразна текстура. Има приятния аромат на останалите два продукта от серията. Разпределя се върху косата по-трудно и затова гледам когато я поставям, отново да намокря косата си. За това пък е доста икономична. Стоя с нея около 3-5 минути и изплаквам. Просто подновява косата. Докато я изплаквам, усещам как ръцете ми започват да се хлъзгат под загладената и мека коса. След изсъхване виждам значителна разлика - косата е преобразена - лъскава, здрава и с уникално добре изглеждащи крайчета. 

Това е от мен и моето виждане за продуктите от серията Absolut Repair Lipidium. Ще ми е интересно, ако някой също ги е опитвал и сподели мнението си. 

Търсете продуктите във фризьорските салони :)

До скоро!

3 коментара:

  1. Страхотна публикация както винаги!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Хм, интересно. Ако косата ми не се пооправи скоро може и да пробвам тази серия. Благодаря за ревюто :)

    ОтговорИзтриване