Inventia® - Collagen Shampoo & Collagen Conditioner

февруари 03, 2015 Maia Georgieva 0 Comments


Привет!


Помните ли публикацията, която пуснах наскоро за няколко неща с натурален колаген на INVENTIA? Ето я отново, за да я прочетете, ако сте пропуснали - цък.

Освен това опитах и шампоана и балсама с колаген.














Колаген шампоан Inventia

Колаген шампоан Collagen Shampoo е нежен шампоан за всички типове коса. Препоръчва се особено за слаба и чуплива коса, повредена от ултравиолетовите лъчи или фризьорски процедури, и която изисква специални грижи. Поради високото съдържание на колаген, шампоанът укрепва структурата на косъма, регенерира увредените краища и предотвратява тяхното цъфтене. Активните му съставки – екстракт от мед и коприна, както и D-пантенол, осигуряват перфектно подхранване и възстановяване на еластичността и блясъка на косата, видимо създават обем на прическата. Шампоанът придава на косата здрав и лъскав вид, без да я натоварва. Може да се използва ежедневно. Не съдържа соли.
Ефекти при използване на шампоана:
- регенерира и видимо укрепва структурата на косъма;
- намалява косопада;
- прави косата здрава и лъскава.

Шампоанът е бял на цвят с много лек аромат. Хубаво се разпенва и прави мека пяна. Не е нужно много шампоан, за да измия цялата си коса, въпреки това съм свикнла да пълня обилно цялата си шепа и така правя и с този шампоан. Косата ми става мека и блестяща. Измива я много добре. Използвах го самостоятелно достатъчно дълго време и забелязах, че косата ми стои чиста и добре изглеждаща дори и на втория ден след измиване. По принцип на втория ден косата ми вече е доста сплъстена и не изглежда така свежа и блестяща. 200 мл. и струва 21 лева. Иска ми се да се предлага и в по-голяма разфасовка. 


Колаген балсам за коса Inventia

Регенериращ Колаген Балсам съдържа Натурален Колаген Inventia® който има благотворно влияние върху кожата на главата и косата. Екстрактът от естествена коприна и D-пантенол придава на косата естествен блясък и възстановява мекотата й. Наличието на природни мастни алкохоли оказва благоприятно влияние върху хидратацията на косъма и изглаждането му. В допълнение, активният кератин прецизно и дълбоко възстановява структурата на изтощената коса, като пептидите, съдържащи се в балсама, перфектно подобряват естествената структура на косата. Ето защо регенерацията е изключително ефективна и при редовна употреба на балсама гарантира красива и лесна за оформяне коса. Балсамът се препоръчва за всички типове коса, обаче за хора със слаба, чуплива и увредена от UV лъчи коса или коса подложена на стилистична обработка, то тази коса ще оцени най-вече изключителното въздействие на балсама. Балсамът перфектно допълва Колагеновият Шампоан Inventia®. 
Ефекти от използването на балсама:
- възстановява структурата на увредената коса;
- ефективно хидратира и изглажда;
- придава еластичност и блясък;
- намалява загубата на коса.

Балсамът за коса е доста гъст и има също лек и приятен аромат като шампоана. Нанасям го след като съм измила косата си. Поставям обилно количество на крайчетата, а след това и по-малко по дължините на косата. Изчаквам да подейства няколко минути и отмивам. Помага ми да разреша косата си по-лесно, да не се наелектрезира и да не изглежда така бухнала, а леко по-пригладена. Използвам го по-пестеливо от шампоана и май ще пребъде за доста по-дълго време. Просто ми е нужно по-малко количество, защото както казах вече е доста по-гъст. Разбира се, балсамите хабя много по-бавно от шампоаните. Не знам защо, но винаги се получава така. Шампоаните ги "похапвам" аламинутно, а балсамите така си и стоооояяятт. Та така :) 200 мл. за 25.50 лева в сайта.

В заключение мога да кажа, че и двете неща са много сполучливи и се радвам, че опитах нещо ново.

Ще ми е интересно да споделите и Вашето мнение за продуктите на Inventia, ако вече сте опитали някой от тях :)

Гушки!

0 коментара: