Cetaphil Dermacontrol хидратант с SPF 30 и Cetaphil Dermacontrol почистваща пяна

февруари 04, 2016 Maia Georgieva 2 Comments


И колко обичам кожата ми да се чувства добре! Хидратирана, мека и с чувство за чистота и комфорт. Опитвам се да й следвам желанията и да й давам това, от което се нуждае. В момента съм се доверила на Cetaphil. Знам, че техните продукти са доста любими на блогърките и съм чела безброй ревюта и хвалебствия за тях. Сега е мой ред да ги опитам. Cetaphil Dermacontrol хидратант с SPF 30 и Cetaphil Dermacontrol почистваща пяна.


Cetaphil Dermacontrol хидратант с SPF 30



Иновативен продукт с различно предназначение от общоприетите продукти за мазна кожа. Основната му цел е да възстанови механичната бариера на кожата при пациенти лекувани от акне, осезателно да намали еритема и сухотата и да осигури оптимални нива на хидратация, като същевременно защитава кожата от UV радиацията.

• Цинк глюконат – абсорбира излишното омазняване

• Серамидна технология, възстановяваща естествената хидробариера на кожата

• Олеозомна технология, осигуряваща добра толерантност и висока UV протекция с SPF 30

• Абсорбира се бързо и хидратира дълготрайно

• Лека текстура с матиращ ефект

• Некомедогенен продукт






Бях доста любопитна относно крема. Звучеше сякаш ще изпълни всичките ми искания - хидратирана, без пъпки и зачервявания кожа, а и оставящ я матирана. Плюс бонус - SPF 30. Опаковката ми се стори доста голяма - цели 118 мл., което ще ми стигне за доста, ама наистина доста дълго време. Може би няма смисъл да казвам, че съм мега хепи от този факт. Улеснена съм и откъм нанасяне - справям се с помпичката отлично. Две помпички за цялото лице си е напълно ок. Отличава се с много лека, млечно бяла и не толкова кремообразна, а по-скоро течна консистенция. Ароматът се усеща само, ако се опиташ да го подушиш. Белият цвят се разнася след няколко втривания и кремът бързо попива в кожата. Забелязах, че леко ми пощипва, ако имам пъпчица. Спомага за по-бързото им минаване. Мисля, че ще е идеален продукт за всички, които се борят с акне и имат проблемна мазна кожа. С SPF 30 е перфектен, както за ски сезона, така и за лятото. Пасва си с останалите продукти, които нанасям след това като фон-дьо тен, коректор, пудра. И в крайна сметка дава един добър матов финиш на кожата. Бързо го превърнах в част от дейли рутината си. 

Cetaphil Dermacontrol почистваща пяна

Пяната е разработена да почиства мазната и склонна към акне кожа. Клинично доказано, нежно отстранява излишния себум, който акнеичната кожа произвежда, заедно със замърсяванията и грима – всичко, което може да запуши вашите пори и да доведе до възпаления.
• Цинк глюконат – абсорбира излишния себум

• Zinc Coceth sulfate – почиства порите в дълбочина

• Хидратиращата измивна пяна подготвя кожата за нанасяне на последващ продукт

• Без наличието на сапунени съставки, изсушаващи кожата

• Измива се без остатък

• Некомедогенен продукт, не предизвиква раздразнения



Преминаваме към почистващата пяна, която също е част от ежедневната ми грижа за лице. Лесна за използване, благодарение на помпата. Използвам я всяка вечер, за да почистя лицето си и използвам две изпомпвания. Пяната, която прави е мека и пухкава. Ароматът й е цитрусов. Работи за почистването на кожата много нежно и фино. Ефективно успява да отстрани насъбралите се себум, мръсотийки и остатъци от грим. Не щипе при контакт с очите, което също е нещо много важно за мен. След изплакване не чувствам да оставя някакъв филм върху кожата, което също не харесвам при някои почистващи продукти.
Нямам търпение да дойде пролетта, а с нея и лятото, за да продължа да ги използвам. Тогава кожата ми с напредването на деня лъсва още повече и понякога е трудно да го контролирам. Иска ми се да опитам и още нещо на Cetaphil. В момента продуктите им са на промоция. Кремът е намален на 25 лв., а почистващата пяна на 18.75 лв. Можете да ги намерите в аптеките. 
Усмивки :)

2 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте продават ги по аптеките. Например тук: https://sopharmacy.bg/brand/174/galderma.html

      Изтриване