Excipial U Hydrolotion

февруари 20, 2016 Maia Georgieva 0 Comments

Здравейте, хора! Как сте?
Реших да се включа днес с едно ревю на лосион за тяло на Excipial. Наскоро мернах марката в една аптека Subra. Имаше доста неща и ме привлякоха изчистените опаковки в нежни цветове. След малко четене, разбрах, че са швейцарски, което също ми хареса. Предлагат продукти за лечение на специфични проблеми на кожата като сухота, възпаление, сърбеж. Имат продукти като кремове, лосиони, пяни. Като цените им са приемливи - всяко нещо е за около 20 лв.+/-.
Лосионите на марката са два вида: Ексипиал У Липолосион и Ексипиал У Хидролосион. Първият дава интензивна хидратация при атопичен дерматит, псориазис, ихтиоза, екзема по крайниците, невродермит, хормонално обусловена възрастова ксероза. А аз имам другия, който е за нормална до суха кожа.


Какво казват за него:
  • Формула „масло във вода” 2% уреа, 11% липиди за нормална към суха кожа
  • Равномерно и бързо хидратиране на горните слоеве на кожата
  • За себорейна, нормална към леко суха кожа
  • Подходящ при рецидиви
  • Охлаждащ ефект, успокоява сърбежа
  • Немазен, бързо абсорбиращ се и некомедогенен лосион
  • Свеж аромат

Състав:
Aqua, PEG-6 Stearate, Paraffinum Liquidum, Dimethicone, Urea, PEG-40 Stearate, Sodium Citrate, Citric Acid, Disodium EDTA, Parfum, Polyaminopropyl Biguanide, Alpha-Isomethyl lonone, Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Eugenol, Limonene, Linalool

Опаковката е твърда тубичка. За сега ми е удобен за използване и лосионът излиза лесно с навеждане и разклащане на бутилката. Като остане по-малко количество, се надявам да мога да го изкарвам безпроблемно. Иначе мисля, че е така направена, за да не влиза въздух в нея. 

Консистенцията е лека и приятна. Бих казала, че е течна и не мазна. Свеж аромат, сякаш на памук или нещо подобно. Не се усеща силно, а едва осезаемо при втриване в кожата. Не се запазва обаче върху нея.  Пише, че трябва да се нанася по няколко пъти на ден върху засегнатите участъци. Аз си го нанасям направо върху цялото тяло като лосион след баня. Обичам да го подновявам само върху крачката, защото ги усещам малко по-сухи в последно време. Изисква няколко намазвания, за да омекоти напълно и в дълбочина кожата. Смятам, че ще е подходящ за хора с по-чувствителна кожа. Лекичък, след изчакване хубаво попива в кожата. Доста свежичък ефект ми оставя след намазване. Самата аз се чувствам свежа и отпусната. 
Тубичката е 200 мл., на цена от 24.30 лева. Може да се открие в повечето големи аптеки, да не кажа почти всички. Като и другият вариант на лосиона е толкова голям и на такава цена. Дори в момента мисля, че може да се намери промоция на Excipial U Hydrolotion - два пълноразмерни лосиона на цената за един. Мисля, че си е оферта и така излиза доста изгодно. 
Have a nice weekend, everybody! ;)

0 коментара: