Юлска вечер, студено вино и тиха музика

юли 09, 2016 Maia Georgieva 1 Comments




Това лято едни пият синьо вино, други похапват желирани мечета от вино, а трети се доверяват на класиката и отпиват малка глътка изстудено бяло вино Babich Marlborough Sauvignon Blanc.
Новозеландското вино, внасяно от Bibendum е истинска бисер в очите на всеки винен любител. 
Бабич Черен Етикет Малборо Совиньон блан 2015 г. е примамливо съчетание от тропически аромати, маракуя, нотки на мускус и чимшир. Атаката във вкуса е сочна и жива, изпълнена с френско грозде, цариградско грозде, маракуя и намек за чушка. Фантастичен пример за Совиньон Блан Черен етикет, на който може да се насладите. В устата ми се разлива изключително приятен, плътен и изтънчен вкус с уникален аромат и свежест. 

Както споменах в предишния пост, Babich събират вашите запомнящи се винени истории и очакват да ги споделите на babich.bibendum.bg или в instagram с #babich10. Можете да си спечелите пътуване в Хърватия или много бутилки вино!

Но всъщност дали вие самите знаете историята на виното Babich и четирима братя от Хърватия, които през 1916 г.  правят своята първа реколта в далечните земи на Нова Зеландия?
Интересно е също, че след като започва да прави вино през 1958, второ поколение винар, Джо Бабич научава много за това кое вино е лесно за пиене. Един от неговите методи е уникален. За да знае дали поредното ново вино ще има успех, той взима бутилка и я оставя вкъщи при жена си Джуди. Ако бутилката остане неизпита на плота в кухнята, значи той има още много работа във винарната! 
24,98 лв. във wineshop.bg или в Енотека, ако сте от Бургас :)

Юпии, отпускам се в градината и наливам любимия си совиньон блан от Марлборо, Нова Зеландия, защото винаги имам нужда от още една чаша добро вино. 

1 коментар: