Да почетем

ноември 18, 2016 Maia Georgieva 0 Comments


Чудих се дали имате желание да ви споделя за последната книга, която прочетох. Всъщност не се чудих чак толкова, защото още докато я четях, си казах, че трябва да я видите. Книгата е още топла, топла, на около месец. 

"Уаби-саби" на Франсеск Миралес е сред книгите, които ти дават много. Тя ти дава любопитни теми за размисъл. Една, от които е за това, че в природата нищо не е съвършено, постоянно, защото всичко се ражда, умира и непрекъснато се променя. Нищо в природата не е завършено напълно. Това е и идеята на учението уаби-саби. Проследяваме живота на нашия четиридесет и пет годишен преподавател в университет Самуел. От слънчева Испания той се пренася в далечна Япония. Непрекъснато преследван от мисълта за бившата му годеница, той тръгва по следите на една мистериозна картичка, за да открие... Интересна и заслужаваща си книга за приятните есенни следобеди. Предполагам, че ще се хареса на всеки, който е обърнат към същността на живота книги. Бързо четяща се, защото действието непрекъснато се развива и с нетърпение очакваш да разбереш какво ще стане. Единствено не ми хареса това, че е твърде кратка! Искам още! Но може би ще очакваме и втора част :) Давам й 9 от 10 :)



А торатата, която виждате е на La Mia Torta. Това са впечатляващи веган бутикови торти, украсени по много ефектен начин с живи ядливи цветя :) Ямииии :)

Само за това в чашката нищо не казах... хаха. Еми това е любимото ми три в едно, което пия почти всеки следобед и отказвам най-малко от една година насам, защото знам, че е вредно :)

Усмивчици :) 
Имайте слънчев, топъл и уютен уикенд!

0 коментара: