Biorga

Biorga hair&nail care

януари 31, 2017 Maia Georgieva 1 Comments


Йееей, здравейте всички!
Как сме днес?
Тази седмица ще споделя с вас впечатленията си от марката Biorga. Тя е френска, лесно откриваема в почти всички големи аптеки. Предлага три серии в различен цвят, всяка е специализирана за даден проблем. Има за цел да се погрижи за косата, кожата, ноктите. Трите гами включват само най-необходимите, основни продукти. До скоро ми бяха абсолютно непознати. След като опитах няколко неща, се вдъхнових да напиша ревю.

След като доизхабих шампоаните, които се мъдреха в банята, започнах тези на Biorga. Единият беше за мен, а другият за майка ми. Все пак аз опитах и двата. Разбира се, няма да оставам по-назад я. 


Ecophane Shampoo


Заздравяващият шампоан Ecophane помага на увредената и слаба коса да възвърне силата и естествения си блясък. 0% парабени, силикон и феноксиетанол. Протеиновите хидролизати от пщеница и сусам помагат за заздравяване на косата. Пантенолът придава обем. Хиалуроновата киселина хидратира скалпа. Магнезий PCA дава жизненост и възвръща комфорта на скалпа.

Текстура със средна гъстота и перлен отблясък. Докато се разпенва и образува мееега яката пухкава пяна, се усеща готски свеж аромат на портокали.

Cystiphane Shampoo


Cystiphane използва майка ми. Тъй като приемаше хапчета, които предизвикаха лек косопад, реши да заложи на нещо, което ще подобри състянието на косата й. Като цяло искаше да помогне на косата си да бъде по-гъста и силна. Той е хипоалергенен, с 0% парабени, феноксиетанол и парфюм. Съдържа цинков пиритион, който забавя косопада и увеличава гъстотата на косата. Прекурсор на цистин и витамин B6, които засилват действието на виниферина и защитават корена на косъма от външни въздействия. Хиалуронова киселина, която предпазва косъма от изсушаване и намалява възпалението на скалпа.

Шампоанът е с гъста и млечно бяла текстура. Стели се доста бавно от шишенцето. Няма никакъв аромат, да, наистина не усетих да ми мирише на нещо, докато го използвах. Прави хубава, обилна пяна.

Ecophane Biorga hair and nails


Наред с шампоана, пиеше и хранителна добавка за възстановяване блясъка и здравината на ноктите и на косата. Ecophane Biorga съдържа общо 60 капсули. Приемат се по две на ден и стигат за месец. Витамин B8 и цинк помагат за поддържане на нормалното състояние на косата и ноктите. Витамин B6 допринася за нормалния синтез на цистеина. Цинкът помага за защитата на клетките от оксидативния срес. 


Останах приятно изненадана от шампоаните на Biorga. Първият ми досег с тях беше отличен. Дори бих казала, че направиха косата ми много по-силна, блестяща и мека. Когато се миех с тези шампоани, просто си личеше, че косата ми е измита с тях. Стоеше много, много по-различно. Незнайно как не се омазняваше толкова бързо. Постигнах рекорд да не я мия цели четири дена без да изглежда мазна или слепнала. Да, не изпитах нуждата да го направя. А останалите грижи, които полагах за нея бяха същите. Единствено ми се иска да се предлагат по-големи разфасовки и да има още продукти от всяка гама. 

Ще очаквам да споделите какво мислите за марката. Дали ви е грабнала интереса и дали вече сте я пробвали!

1 коментара:

Happy New Chinese Year

януари 29, 2017 Maia Georgieva 0 Comments


Настъпи Новата китайска година! Годината на Червения Огнен Петел. Носете цветничко, блестящо, червено и златно! Усмихвайте се и петелът ще пее и за вас! :)

"Петелът пее само когато види светлината. Затворете го на тъмно и той никога няма да пропее" - казва Мохамед Али. 
Нека бъде светлина!



0 коментара:

LeReel

Some LeReel moisturizing magic

януари 27, 2017 Maia Georgieva 0 Comments


Много се радвам, когато открия нови за мен български продукти на пазара. Тези на LeReel са толкова луксозни, а когато ги видях за пъри път дори и не предполагах, че са направени в България. Масивни стъклени опаковки, супер здрави, изчистени и с красиви златни надписи и капачки. Богата нежна текстура, с традиционен за България аромат на рози. Мдааа, това са LeReel накратко - лукс от България. Опитах два техни продукта, които ми помогнаха да изградя цялостна представа за бранда. Не съм си давала сметка, че съществува подобна марка до средата на декември. Можете да ги откриете, както напрвавих и аз в сайта им.



Регенериращ серум за лице LeReel



Комбинацията от съставки е чудна: екстракт от охлюви, българска розова вода, D-пантенол и бадемово масло. Чувственият аромат на рози е изключително завладяващ и нежен. Консистенцията е лека, рядка, прозрачна и сякаш някак лигава и слузеста. Като го загребвам и докато го нанасям се виждат нишките, които образува. Предполагам това е резултат от екстракта от охлюви, който съдържа. Нанасям две-три помпички, които са достатъчни за цялото ми лице. Попива идеално и изобщо не се чувства тежко след това върху кожата.


Регенериращия крем за лице LeReel с 24-часова хидратация


Идва в изящно стъклено матово бурканче със златиста капачка, което ме грабна веднага. Усеща се много стабилно и здраво. Съдържа в себе си някои от най-ценните за кожата активни съставки - екстракт от охлюви, бадемово масло, масло от авокадо и невен конкрет. Консистенцията е богата и плътна. Тук също се долавя нежния, пленителен и деликатен розов аромат. Нужно е време, за да се абсорбира напълно. Остава лек филм върху кожата. Изключително осезаемо хидратира.  Дарява я с мекост и ударна овлажняваща доза. 


Двата продукта се комбинират добре, като серумът засилва действието на крема. Нанесени заедно кожата се чувства максимално хидратирана и успокоена. Обичам да ги използвам вечер като грижа за лицето преди лягане. Така освежавам,  и дарявам кожата си с максимална хидратация.

Количеството и на двата продукта е по 30 мл. и ми се искаше да е маалко повече :)
Цена за комплект от серум и крем: 77,60 лв.
Можете да ги откриете на следния адрес: https://happylife.bg

Усмихнат уикенд! :)

0 коментара:

Crest

White and bright with Crest 3D white

януари 26, 2017 Maia Georgieva 0 Comments


Иии... усмивка!

През новата година се надявам да се усмихвам повече и да има много хубави поводи за това. Ако трябва да направя списък с новогодишни обещания, това би било едно от тях. Обещавам си да се усмихвам повече – обичам усмивката си, тя ме прави силна и уверена!




За да имам здрава и блестяща усмивка, се доверих на нова за мен марка пасти за зъби. Имам спомени, че съм чувала марката Crest и дори съм виждала техни реклами по телевизията и по списания. Знаех, че основно предлагат лентички за избелване на зъбите. След като разгледох асортимента им, видях, че имат доста, доста неща. Като цяло предлагат продукти за избелване на зъбите. Има огромно разнообразие от пасти за зъби и лентички за избелване, човек направо да се чуди какво да избере.

Знаете или пък може би не, че имам чувствителни венци, които се опитват много да ме ядосват от време на време с обилното си кървене. Има периоди, в които ту спира, ту пак се сеща да започне. Другата неприятност са чувствителните зъби. Може би и на вас ви се е случвало да усещате изтръпване и доста неприятно усещане, ако консумирате гореща или студена храна или напитка. Успявам да овладявам положението и с малко повече грижи, правилни продукти и внимание, всичко е ок. 

Мда, отново ще кажа също и, че обичам да редувам любимата си паста за чувствителни венци Elgydium с пасти за избелване. Все пак смятам, че е добре понякога да се мием и с такива пасти, за да премахнем петънцата от кафе, вино и тютюнопушене и да ги направим една идея по-полирани, гладки и блестящи. Мисля, че както е добре да сменяме и редуваме шампоаните за коса, така е добре да сменяме и пастите за зъби, защото като че ли косата ни/зъбите ни привикват към дадения продукт. Ама че сравнение направих, но пък според мен има нещо вярно. Също така от около една година използвам електрическа четка и смятам, че тя също спомогна до голяма степен зъбите ми да изглеждат по-бели и да не се образуват наслоявания и зъбен камък.



Подготвила съм ви Crest 3D Diamond Strong и Crest 3D Brilliance. Казват, че са едни от най-добрите им пасти за зъби.





Избелваща паста Crest 3D Diamond Strong 





Какво казват за нея:
•Премахва 90% от повърностните наслоявания за 7 дни.
• Заздравява и изгражда отслабения емайл.
• Предпазващо емайла избелване
• Предпазва от кариеси.

Опаковка:
Пластмасова тубичка, 155 гр.

Текстура:
Пухкава, редуват се няколко ленти - плътно бели и прозрачни със седефен отблясък.

Вкус:
Брилянтно ментов вкус, ненатъртващ и не силен. 

Действие:
След измиване, зъбите ми са добре почистени. Усещам ги гладки и чисти. Почиства по нежен начин, без да предизвика дразнене, разраняване и кървене на венците ми. Също така не направи зъбите ми чувствителни. В устата ми остава много свеж и хубав дъх. Успява да предаде по-блестящ вид на усмивката ми. Полира зъбите и ги прави по-изкрящи и добре изглеждащи.

Сайт, от където може да се намери - клик. Цената й в момента е 19.49лв., намалена от 27.49лв.


Избелваща паста Crest 3D Brilliance


Какво казват за нея:
•Избелва като премахва до 95% от повърхностните наслоявание за 5 дни. 
• Предпазващо емайла избелване. 
• Защита от кариеси.
Формулирана да предостави блясък на вашите зъби, внимателно ще премахне до 95% от повърхностните наслоявания и уникалната заключваща белотата технология ще предотврати образуването на нови наслоявания. Комбинираните микро-почистващи частици и освежаващото пенливо действие, Пастата 3D White Luxe Brilliance помага да направи вашата усмивка по-бяла, така всеки един ден може да бъде бляскав.

Опаковка:
Сладурска мини пластмасова тубичка, 116 гр.

Текстура:
С перлено бял цвят и много блестяща, защото отвсякъде проблясват множество сиви перлички. Нежна и пухкава. Вътре си има много и фини перлички.

Вкус:
Дооста ментов вкус. Направо сутрин ме събужда и разсънва. Осезаем, но не натъртващ и прекален. Прави дъха супер свеж и готин. Усещам го такъв през целия ден. Сякаш съм дъвкала ментова дъвка или съм смукала бонбон с такъв вкус.

Действие:
От двете пасти, които пробвах, мисля, че тази ми харесва повече. Не само, че прави дъха ми супер свеж и действието се запазва, но ми харесва и като текстура, и като измиване. Нежните малки перлички се разнасят много сладко по зъбите. Почиства отлично всяко кътче на зъбите. Някак ги полира и ги чувствам много гладки. Изглеждат бляскави и с тон по-бели.

И тази паста можете да намерите он-лайн - клик. Цената й в момента е 14.99лв, намалена от 20.99 лв.

Като обобщение:
Радвам се, че открих и пробвах тези две пасти за зъби. Правят усмивката ми по-сияйна и красива. Дават ми свежестта, от която се нуждая. В началото имах притеснения и се колебаех дали няма да направят зъбите ми чувствителни, но впоследствие се убедих, че си остават здрави и нямам проблеми с чувствителността им. Може би избистрят "тена" на зъбите с тон или два и спомагат за изравняване цвета им.
В крайна сметка усмивката ни е най-добрият аксесоар. Грижете се за нея, така както се грижите и за кожата, косата, ноктите си. И тя е част от вашето "аз", чувствайте се щастливи и комфортно с нея.
Е, хайде... усмивка! :)

0 коментара:

Aura

Aura Luxury Dark Eyeshadow Palette & Aura Face Contour Palette Dark

януари 21, 2017 Maia Georgieva 0 Comments



Здравейте, сладки мои читаатеелии!!!

Запрятам ръкави, за да напиша този пост, защото бързам да ви покажа новите палитри със сенки и контуриращи четворки на Aura. Нямах търпение да излязат и да ги пробвам. Четох из нета за тях и ми изглеждаха невероятно попадение, а ето, че най-после са и при нас.


Aura Luxury Dark Eyeshadow Palette

Палитрите със сенки за очи се предлагат в две разновидности - Precious Nude (за нежен естествен грим) и Luxury Dark (за по-драматичен резултат). Моята е с по-тъмните цветове, въпреки че и другата изглежда уоу.


Опаковката е стабилна, изчистена и изглежда здрава. С размерите на мобилен телефон и дори веднъж ми се случи да я объркам и взема за телефона си :) Щраква при затваряне. За жалост лесно се драска, зацапва и остават следи от пръсти по нея. Има голямо практично огледало, което използвам и се усещам, че доста ме улеснява при нанасянето. Разбира се, притежава и четка. Много готско, че не е познатият апликатор, а двустранна четка с изкуствени косъмчета. Мега якото, Aura! Най-после получаваме използваема четка към палитра със сенки за очи. Юпи!


Палитрата има 12 цвята по 1гр. От едната страна са по-кафеникави, а от другата - в сиво-черната гама. Всеки цвят си има име. Преобладават матовите, но има и няколко перлени и един доста брокатен черен цвят. Любимите са ми матовите цветове. Като цяло комбинацията, която са сложили е много нестандартна. Има голямо разнообразие от нюанси, с които правя не само вечерния, но и дневния си грим. Всекидневно намирам и създавам всевъзможни цветови комбинации. Изключително меки, кадифени и гладки на допир. С добра пигментация са и лесно се изважда цвят. Сякаш някои цветове са по-пигментирани от други. Леко се разпрашват при вземане. Преливам ги с лекота. Добра издръжливост върху клепача, без да се събират в сгъвката и без да избледняват. Ако нямате подобни цветове и си търсите нова палитра сенки, погледнете я.  


 Aura Face Contour Palette Dark

Продължаваме нататък с контурираща палитра. Тя също е в по-тъмните нюанси. Не знам дали по-светлите биха ми паснали по-добре, но експериментирам с тази. Опаковката й е също толкова здрава и стабилна като на сенките и отново има голямо компактно огледало.

Имаме четири прахообразни цвята по 4 гр. Горните два са по-светли и са за фиксиране и хайлайтър (те са еднакви и в двата варианта на палитрите). Долните цветове са по-тъмни и се водят скулптуриращ и бронзър. Всички са с мека, кадифена текстура и имат някак си сладникав аромат. Трите цвята са матирани, а хайлайтърът е блестящ. Разпрашват се много, много малко. С бронзиращия и скуплтуриращия цвят трябва да се работи много внимателно и да се нанася пестеливо, защото са доста пигментирани (повече от светлите цветове). Иска се хубаво да се прелеят с четката, за да стоят добре и да изглеждат естествено. Може би при мен е така, защото ми идват малко по-тъмни за моята светла кожа. Прекрасно се комбинират цветово. Хайлайтърът е със златисто-розов отблясък и не е натъртващ и набиващ се на очи. Стои изключително красиво на лицето. Чудесен е! Разбираме се добре с палитрата и въпреки че е по-тъмният вариант мисля, че нанесена пестеливо и с малко повече преливане, стои идеално на иначе светлата ми кожа.

Палитрите са заредени в Лили Дрогерий и Елитис. Сенките са на цена около 25 лв., а контурите около 14 лв.
Имате ли намерение да пробвате някоя от палитрите и коя бихте избрали?

0 коментара: