Holika Holika - Green Tea Egg Soap

март 18, 2018 Maia Georgieva 0 Comments



Наскоро ми писаха от lipbalm.bg, който ми споделиха колко много харесват блога и снимките ми и това, което правя. За мен е истинска радост да получавам подобни мейли и съобщения. Както може би повече от вас знаят, те предлагат месечна кутия със специално селектирани бюти продукти. Но днес няма да си говорим за тяхната месечна кутия, а за нещо съвсем ново. Предложиха ми да пробвам нещо на корейската марка Holika Holika, която започнаха да внасят съвсем наскоро. Тотално признавам корейците в измислянето и създаването на продукти за красота - както в декоративната, така и в бяла козметика! Толкова идейни! Как го правят не знам. Откъде черпят идеите си за текстурите, вида на продуктите, опаковките им, също не знам, но са мега добри в това. Ето например, тази картонена опаковка яйца, която много от вас едва ли биха предположили, че всъщност е козметичен продукт. Може би повече би ви заприличала на детска играчка или нещо за хапване. Мхм, самата аз останах изумена и определено очарована от идейното поднасяне. Какво според вас се крие в картонената кутийка? Яйца? Ами да, разбира се, какво друго може да бъде?! Вътре има две сладурски яйца, които за съжаление не са за хапване или игра. Всъщност това е почистващ продукт за лице. В опаковката са две ръчно направени сапунчета под формата на яйца. Има няколко разновидности. Този е с екстракт от зелен чай, който има за цел да почисти, омекоти, да стегне порите, да намали петната по кожата, да овлажнява, да избистри тена на лицето, както и да контролира излишния себум. Също така съдържа и яйчен протеин, който намалява подкожната мазна тъкан, стеснява порите и намаля фините линии. Добър е за всеки тип кожа, като е особено подходящ за чувствителна. Яйцето има кафеникав цвят и няма аромат. Усеща се съвсем леко ухание на чисто, на сапун, което става малко осезаемо при разпенването на яйцето. 
Holika Holika - Green Tea Egg Soap може да се използва по три различни начина и в зависимост от това как го нанасяш може да бъде сапун, почистваща пяна или маска за лице. Първият начин е като сапун, с който директно натъркваме намокреното си лице, докато се образува мека пяна. Вторият начин на използване е, като първо насапунисаме обилно ръцете си, за да се образува обилна пяна, а след това с нея да измием лицето си. Третият начин, по който може да се използва е като маска. Отново първо натриваме сапуна в ръцете си, за да образува пяна. След това я нанасяме по лицето и оставяме да подейства. Изчакаме така десетина минути, а след това отмиваме. Може да се прави един или два пъти в седмицата. 
 Такава забава падна с тези яйца! Хаха! Използвах едното от тях и по трите описани начина. Най-много обичам да натърквам яйцето директно върху навлажненото ми лице. След като съм минала с него добре навсякъде, го оставям и разтърквам с длани. Разпенва се още повече и се получава една много мека, гъста, нежна пяна, която с масажни кръгообразни движения втривам хубаво в кожата. Пяната не е нито прекалено гъста, нито пък рехава. Тя е под формата на фин, лек, пухкав бял крем, каквато е описана в сайта, че трябва да бъде. Отмивам я с вода и веднага отчитам колкото чисто е лицето ми. Оставя изключително усещане за чистота, без сухота и опъване. Направо скърцащо чиста кожа, но без чувство на дискомфорт или сухота. Също така усещам кожата си  по-стегната, изключително гладка и  матова. Просто едно бебешко меко усещане. Яйцето повлия много добре на черните ми точки. След употреба оставям сапуна да си изсъхне, като не се разкашква или размеква, а си остава твърд. Този използвах доста пъти, а вижте само колко малко е намалял. Останал си е почти толкова голям, колкото е неотвореният все още. Сапунът върши чудесна работа и си заслужава всяка стотинка. Можете да го разгледате на lipbalm.bg

Целувки и до скоро!

0 коментара: