Беларуска козметика Belita

май 17, 2018 Maia Georgieva 2 Comments



Божурът в градината разцъфна и това е прекрасен повод заедно с него да ви покажа част от продуктите, които открих в кутията с прекрасности от Belita, която преди време пристигна за мен. Това е беларуска натурална козметика, която предлага огромно разнообразие от продукти за коса, тяло и лице.

Основните предимства на Белита са:

В състава на продуктите са включени натурални и растителни компоненти.
Екологично чисти суровини.
Без агресивни оцветители и ароматизатори.
Достъпна цена.
Широк асортимент от продукти.
Дългогодишен опит.
Аз пробвах мицеларна вода, гел-серум за лице, термален пилинг и нощна маска. Нека ги разгледаме от близо.

Мицеларна Вода с Екстракт от Охлюв

Първото нещо, което ще ви покажа е една от мицеларните води, които имат. Съдържа муцин (филтрат от секрет от охлюв) Poly-Helixan PF, алантоин, D-Пантенол. Всъщност това е най-скъпата, която имат в асортимента си. Много ми харесва, че си има помпичка, която дори може да се заключва. Тя позволява да изпомпя необходимото количество без да разливам излишно, както много често се случва с другите, които са просто с отвор. Тя е прозрачна и с много деликатен аромат. Справя се отлично със свалянето на грима ми. Премахва без проблем както фон дьо тен, така и по-упорита спирала. Въпреки че лицето остава чудесно почистено, обичам след това да го изплаквам само с вода или да го мина с измиващ продукт. 150 мл е и е на цена 22.80 лв. Можете да я намерите тук

Термален Пилинг за Лице с Микросфери Син Ретинол

Термалният пилинг е нещо като мини ритуалче за почистване и освежаване на лицето, което правя един-два пъти в седмицата. Опаковката е мека тубичка 100 мл в приятен син цвят. Консистенцията на пилинга е гъста и бяла, с много лек аромат. Могат да се забележат сини частици, а при разтривне в кожата се усещат и други, които са много по-ситнички и бели. Това са топящи се микрочастици, докато по-големите и сини са естествени гранули от жожоба. Може да се използва един или два пъти седмично и е подходящ за всеки тип кожа. Съдържа термална вода, син ретинол(Lanablue), ектракт от лотос. Има за цел леко, но ефективно да полира кожата и ексфолира мъртвите клетки, като същевременно почиства, подхранва и овлажнява кожата. След първата процедура се стартират процесите на обновяване и подмладяване на клетките, подобрява се цветът и излъчването на кожата. 
Нанасям го по цялото лице, като избягвам очите и започвам да масажирам с кръгови движения за няколко минути. Усещат се малките частички как леко минават и ексфолират кожата. Не се разпенва, а си остава кремообразен. Малките частички се усещат много приятно и леко гъделичкат. Изключително нежно ексфолират и полират. Ако сте привърженици на по-фините пилинги с деликатни частици, ще ви допадне. След като изплакна лицето си кожата ми е прекрасно почистена, свежа и озарена. Харесва ми това, че не е груб и не изсушава. Цената му е 8.80 лв. Разгледайте го тук.

Гел-Серум за Лице за Свиване на Порите

Гел-серумът е най-големият ми фаворит сред нещата на Belita. Толкова мини, а е супер попадение. Представя гел за свиване на порите, нормализиране хидролипидния баланс, компенсиране дефицита на влага, предотвратяване появата на черни точки, изглаждане неравностите и намаляване реактивността на кожата, получена в резултат на влиянието на градския стрес. Съдържа натурални растителни активни съставки като цитрусови биофлавоноиди, екстракт от броколи и екстракт от алое. Малката сладка тубичка е 30 мл и така като гледам скоро ще привърши. Може да се използва самостоятелно, а може и след него да се нанесе крем. Подходящ е за всеки тип кожа. Може да съпътства както дневната, така и нощната грижа. Представлява прозрачен гел, който при контакт с кожата се втечнява и попива напълно, като я оставя перфектно матова и с перфектна гладкост. Толкова комфортно чувствам лицето си след него. Дори не е необходимо да се изчаква, за да се нанесе последващ продукт, защото попива на момента. Сутрин след него нанасям дневен крем, а вечер много често дори пропускам нощния, защото чувствам кожата си прекрасно и не смятам, че имам нужда от нещо друго отгоре. 30 мл струва 11.80 лв. Препоръчвам ви го, повече тук.

Нощна Маска с Лумисфери за Лице, Шия и Деколте

Последното нещо, което имаме тук е нощна маска. Този вид продукти стават все по-популярни и забелязвам, че доста марки правят точно такъв вид нов продукт - маска, която замества нощния крем. Имам няколко, които се отразяват чудесно на кожата ми. Тази също е прекрасна. Активните й съставки са лумисфери – микроскопични частици, които проникват в дълбоките слоеве на кожата, спомагат за намаляване на количеството меланин, осигуряват постепенно изсветляване на кожата, намаляват хиперпигментацията и масло от порцеланово цвете. Има прекрасни ползи като например изравняване тена и предотвратяване появата на пигментни петна, премахване изморения и нездрав вид на кожата, възвръщане нейната порцеланова гладкост и блясък. Също така осигурява изглаждане на бръчките и стягане овала на лицето. Нанасям я вечер преди да си легна. Явява се заместник на нощния крем. Притежава гъста и богата бяла текстура. При нанасяне се усеща плътно върху кожата и е нужно да постои няколко минутки, за да може да попие напълно. На сутринта кожата ми е изгладена, мекичка и свежа. Ето тук можете да я видите.

А вас кое ви грабна и бихте пробвали?

Целувки и до скоро!


2 коментара:

  1. Пробвах няколко неща на марката и не мога да кажа, че останах очарована..... абсолютно нищо особено. Другото, което ми направи впечатление, е че на практика това е много бюджетна марка, която у нас се предлага няколко пъти по-скъпо...... Предполагам, в това се крие ключът за много хвалебствие по неин адрес. Така ако един шампоан струва 2лв, а ефектът е като на тези за 6-8 е едно, но когато струва 10, а ефектът е посредстрвен- друго.
    ps: виждала ли си някъде и белоруска декоративна козметика, защото и тя е много хвалена?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, The Black Orchid,
      позволете да ви поправя, Belita не е бюджетна марка. Belita - Vitex е бранд, който произвежда козметика за широко потребление - има както линии от по-нисък ценови клас, така и линии от по-висок клас, а също така и козметика за професионална употреба. А относно цената не мисля, че може да се прави такава съпоставка. За да дойде до тук един продукт за него е начислено мито, транспорт и т.н.
      Съжаляваме, че не ви е допаднала козметиката, но всеки има въпрос на избор. За краткото време, през което предлагаме козметика Belita в България вече имаме многобройни доволни редовни клиенти в цялата страна.
      Belita Cosmetics Bulgaria

      Изтриване