Apivita Propolis Lip Care

ноември 25, 2014 Maia Georgieva 0 Comments

Първият продукт, с който ще започна седмицата, посветена на Apivita, е балсам за устни

До колкото знам се предлагат четири разновидности. Някои от тях придават лек цвят на устните, а други като този, който ще представя днес - не. 
Моят е този с кафява опаковка. Балсамчето е 4.4 гр. Съдържа прополис, органичен пчелен восък и маслиново масло. Като цяло съставките са жестоки -  98%  от тях са натурални. Изписани са на стикчето и мога да цитирам някои от тях:  какаово масло, масло от карите, масло от авокадо, рициново масло, жожоба и здравец. Сладурските надписи от вътрешната страна на опаковката гласят, че не съдържа парабени, силикони и минерални масла.

Има малка практична и лека опаковка в черно и кафяво. Под формата на стикче е, което се развинтва и прибира. Много е удобно това, че балсамчето е скосено от едната страна и това позволява лесно да се нанася. Консистенцията му е жълтеникава на цвят, много лека, не е прекалено твърда, не е мазна. Плъзга се с лекота по устните и е необходимо едно-две минавания по всяка устна, за да е добро и плътно нанесено. Няма вкус, има лек и нежен аромат на пчелен восък. Както вече казах не прави цвят, прозрачен е и не оставя лъскавина след нанасяне. Не се събира по устните или в крайчетата на устата. Не е мазен, лепкав и неприятен за носене. Напротив - изключително лек и много обичам да разтърквам една в друга устните си, когато съм си сложила от балсама. По приницп го нося самостоятелно върху устните, но понякога върху него слагам червило. Добре си пасва с червилата, които използвам и не размива цвета им. Случвало се е за прекалявам с използването и като един малък маниак да нанасям многократно върху устните, унесена от готинкия аромат и мека текстура. Но въпреки това, няма напластяване върху устните и не започва да излиза извън устните, също така не ги чувствам прекалено мазни. Спокойно мога да кажа, че е един от най-добрите балсами за устни, който съм имала. 
Веднага облекчава раздразнените и сухи, грапави устни.  За разлика от останалите подобни продукти, този не ги овлажнява и омекотява моментно, а някакси попива в устните и действието се запазва. Дава всичко, от което се нуждаят моите устни през зимата - овлажнява ги, подхранва ги, оставя  ги мекички и гладки.  Ако ви попадне някога под ръка, просто го опитайте и ще видите за какво говоря. Ако съм нанесла от стикчето сутринта преди да изляза, до края на деня устните ми са добре хидратирани и имам приятно чувство. Ще ми е интересно да прочета вашия опит с балсамчетата за устни на Apivita.
Цената им тук е около 10 лева.

0 коментара: