KAMA Ayurveda - the brand

февруари 17, 2015 Maia Georgieva 2 Comments

 
Здравейте!
Знам, че нямате търпение да прочетете публикация №2 от седмицата, посветена на продуктите на KAMA Ayurveda. Днес ще Ви представя малко повече информация за марката, тъй като лично аз съм силно впечатлена от историята й.
 

Името, което носи е интересно и буди любопитство у всеки, който го чуе. Навярно и Вие се запитахте какво означава. Ами веднага отговарям :) "KAMA" означава желание, влечение, копнеж. Или още - естетическа наслада от живота, удоволствие на сетивата. Съчетанието на думата с "Ayurveda" (знание за живота) изразява философията на бранда за стремеж към хармония между физическата, умствената и духовната реалност, цялото същество на човека.

Аюрведа - това е знанието, науката за живота и е най-старата система за лечение.  Един от безценните приноси на Индия към човечеството.
Според древните принципи на Аюрведа, същността на човешкото здраве и дълголетие се състои в постигането на хармония между тялото, ума и душата.

Създадени по автентични аюрведични рецепти. В състава им присъства изобилие от специфични за района на Индия растителни съставки и лековити билки. 
 
Партньорството на KAMA Ayurveda с официалната аюрведична институция Arya Vaidya Pharmacy, регламентирана от Министерството на науката и технологиите в Индия, гарантира строг контрол на качеството и спазването на най-високи стандарти на производство, като същевременно се проучват и разработват нови продукти на база древните аюрведични текстове.


KAMA Ayurveda управляват два самостоятелни магазина в Индия. Интериорът съчетава изтънчения ретро стил на индийското обзавеждане от началото на 20ти век с модерни елементи. KAMA Ayurveda печелят няколко престижни награди за продуктов дизайн и обзавеждане, налагайки съвременния облик на Аюрведа и аюрведичния начин на живот. Пожелавам на всеки да има възможността да посети и види атмосферата и великолепието на тези магазини, защото наистина би било невероятно изживяване.

Автентичните аюрведични и уелнес продукти на KAMA Ayurveda се предлагат в избрани курорти, хотели и спа центрове по целия свят. Някои от най-престижните имена включват: The Oberoi Hotels (Бали, Ню Делхи, Мавриций, Кайро), The Four Seasons Hotels (Малдивите), La Reserve (Женева), The Mandarin Oriental (Ню Йорк). Повече информация за тях може да откриете
тук. Щастлива съм, че вече могат да се закупят он-лайн и в България!

А ето какво да очаквате през следващите дни....

2 коментара:

  1. Звучи интересно, но цените им не са никак ниски. Дано имат успех на нашия пазар. Очаквам отзивите ти. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Предполагам, че има хора, които биха могли да си ги позволят. А и в сайта постоянно правят намаления. Последно за 14 февруари част от продуктите бяха с голяма отстъпка. И все пак всеки ценител на хубавото би отделил, за да се наслади на нещо добро. Ориенталските нотки са очарователни....

      Изтриване