KAMA Ayurveda - MRIDUL - измиваща формула за лице с билки

февруари 21, 2015 Maia Georgieva 1 Comments

Последният, четвърти продукт на KAMA Ayurveda, който използвах и ще Ви представя днес е MRIDUL. 

MRIDUL е натурална смес от билки, зърнени и бобови култури за нежно почистване на лицето. Не изсушава кожата и може да се използва като алтернатива на сапуна. Освежава и придава здравословен блясък на кожата. Тук можете да видите пълния списък със съставки.

Подходящ за:
  • мазна кожа 
  • чувствителна кожа 
  • акне

Сместа пристига в алуминиево бурканче с капаче, което се затваря добре. Към него има и малка сладка дървена лъжичка, с която да си взимам. Сместа е в пакетче, което впоследствие отворих и изсипах в бурканчето.


Представлява много ситен прах със зелен цвят. Има аромат на смесица от билки, прясна трева и отново като останалите продукти на KAMA Ayurveda ухае много екзотично. Когато бях в Мароко навсякъде ухаеше така... на билки, подправки и много, много специфично за страната. Предполагам и в Индия е така. 


Може да се използва всеки ден. Аз го нанасям няколко пъти в седмицата. Зависи от настроението ми :) Взимам една лъжичка от ситния прах и добавям няколко капки вода. Ако имате нормална към мазна кожа е добре да се използва вода. Ако пък имате суха кожа, можете да използвате мляко вместо вода. Също така може вместо нормална вода, да се капне от жасминовата вода, която представих тукСлучвало се е да прекаля с водата и да сложа прекалено много, тогава няма как да се маже на лицето. Затова просто добавям още прашец, а разтворената кашичка слагам в хладилника, където може да седи до седмица. След като сложа мократа съставка, която съм избрала да използвам, хубаво разбърквам със сладинката дървена лъжичка, за да се получи средно гъста кашичка. Навлажнявам леко лицето си и нанансям с ръце. Така изчаквам няколко минути. След това започвам да масажирам по лицето с плавни движения. Ароматът на билки се усеща доста осезаемо. Накрая изплаквам с вода, която много интересно се оцветява в зелено и цялата мивка или плочките в банята стават зелени :) 


Кожата на лицето ми остава много добре почистена, изпълнена с мекота и нежност. Много обичам такива помади тип направи си сам или разтвори си сам. Интересно е да почистиш лицето си с пресни и истински билки дошли от природата.
Това е от мен за днес!
Имайте прекрасен уикенд!

1 коментар: