Oriflame Tender Care Protecting Balm – Blackcurrant

февруари 15, 2015 Maia Georgieva 3 Comments

Здравейте!
Днес реших да пиша за легендарния мултифункционален предпазващ балсам Tender Care Protecting Balm – Blackcurrant на Oriflame. Помага срещу груба кожа. Възстановява мекотата и прави дори най-грубата кожа мека.
 Намира се в чудна картонена тъмно лилава опаковка със златни надписи. Още с отварянето й, ние разбираме какво следва - да се поглезим. Или иначе казано "Treat Yourself". Сладкото бурканче, което ще откриете вътре е в същите цветове, а върху капачката ще видите емблемата на продукта. Компактно е и въпреки че само 15 мл., можете да му се наслаждавате достатъчно дълго време.
 
Този вариант е касис. Както може би Ви е известно има и ванилия, кокос,  бадем, череша, карамел. В текущия каталог на Oriflame на последната страница можете да видите вариант с роза. Според мен всичките са разновидности на една светло розова опаковка, която помня. Тя е така да се каже оригиналът и няма аромат. Този с касис е първият, който имам. Използвам го вече от доста време и съм изгребала добро количество.
Има наситен, леко тръпчив аромат на касис или боровинка, или може би зрели горски плодове. Усещам го и върху устните си, но не задълго. Консистенцията е гъста, има жълтеникав цвят, средно мазна е.
Може да се прилага на устните, около очите, колената, лактите, петите, ръцете, ноктите и къде ли още не. Навсякъде, където решите, че имате нужда от омекотяване. Аз го използвам най-вече като балсам за устни. Няколко пъти съм нанасяла и върху ръцете и ноктите. При вземането на балсамче с пръсти винаги оплесквам света. Става малко по-трудно, защото бурканчето е дълбоко и при гребване винаги напълвам под ноктите си с балсам. Но това, разбира се има и добра страна. С това, което е останало там, намазвам кожичките около ноктите си, за да ги омекотя. Върху устните стои прозрачно, единствено оставя една лека блестяща следа. Има и приятен вкус :)  Моментално успокоява и подхранва устните ми. Макар че е много нежен и направо се топи при нанасяне, напълно възстановява кожата.
Ще ми е интересно да споделите, ако и Вие сте имали някой от Tender Care балсамите. Любопитно ми е да разбера повече за вариантите с бадем и карамел. :)
Усмивки!

3 коментара:

  1. Имала съм всички (без ванилия и череша, защото не съм ги виждала от година по каталозите, а ванилията май е само част от подаръчния комплект, никога соло...) в момента ползвам бадем и карамел, другите са свършили :) Бадемът ми е фаворит. Най малко ми допадна кокосът.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мееерсии за изчерпателната информация :) Смятам, че вече наистина искам бадема! Карамелът много сладък аромат ли има?

      Изтриване
    2. Не бих казала, че е крещящо сладък, предполагам, че ще ти допадне, защото лоши отзиви не съм чувала. Те всички са някак миришещи вкусно и затова е удоволствие да се ползват. Кокосът само не ми хареса, защото не са го направили както трябва като аромат..на мен специално не ми мирише на хубаво самото бурканче отвътре. аз съм се наточила на ванилията отдавна, но никога не я пускат, все е обвързана в подаръчния комплект където са 4 вида и не мога да си позволя парите.

      Изтриване