Сух шампоан Batiste

август 23, 2015 Maia Georgieva 0 Comments



Прочетох тооолкова много ревюта за сухите шампоани Batiste, че не знам дали ще ви бъде интересно да прочетете още едно. Като цяло мнението на повечето от момичетата се препокрива с моето. Да, аз също смятам, че сухите шампоани Batiste са много, много добри. И йес, че вече се предлагат и в бг. До колкото знам се произвеждат във Великобритания. Не съдържат парабени и сулфати.


Има 5 различни вида: Original - с чист и класически аромат, Blush - със закачлив флорален аромат, Fresh - със свеж зареждащ аромат, Medium & Brunette - за брюнетки и XXL Volume - за изумителен обем. Аз опитах два от тях - Original и Blush. Не мога да преценя кой ми допада повече - и двата са хубави и нямам предпочитания към единия или другия. Грабвам, който ми е под ръка. 

Original има чист, свеж аромат. Сякаш леко зелен, цитрусов. Притежава цветна сърцевина с нотки на лилия, роза и лавандула и база от мускусни и пудрени нотки. Blush има по-цветен, флорален и сладък аромат. 

Използват се като всички стандартни сухи шампоани. Първо хубаво се разклаща флакона. После разделяме косата на сектори и започваме да впръскваме в корените. Трябва да държим флакона на разстояние поне 30 см от косата, защото иначе се получават бели петна, които дори и след много сресване и разтъркване отново остават и се виждат. Така, че имайте го предвид. Така напръскана изчаквам около минута и започвам да втривам с масажиращи движения в корените на косата с върховете на пръстите си. Накрая старателно разресваме, ако по косата има следи от продукта. 

Смятам, че много добре освежават косата. Разбира се, чувството не е като след баня, но все пак обират омазняването. Косата седи по-чиста, ароматизирана и с доза обем. 

Флакончетата са алуминиеви, с много весели, ярки и закачливи дизайни. Разфасовките са от 200 мл. и цената им е около 6 лева в Лили. 

Batiste - моето тайно оръжие. Spray and go :)

0 коментара: