Avène Hydrance Optimale & Avène Gentle shower gel

септември 22, 2015 Maia Georgieva 0 Comments

Привет!
 Видяхте ли новите продукти на Eau Thermale Avène?


Ето какво от новостите опитах аз - душ-гел за лице и тяло Avène Gentle shower gel и лек хидратант за лице за перфектен тен Avène Hydrance Optimale. Могат да се намерят по аптеките от месец август. Супер щастлива съм, че и аз ги пробвах. Бързам да споделя с вас впечатленията си от тях.

Avène Hydrance Optimale



 В момента имам хубав тен на лицето си и смятам за ненужно да използвам фон-дьо тен. Залагам на различни BB, CC, DD кремове, които само освежават и изравняват тена, както и леко овлавняват кожата ми. Hydrance Optimale е добре дошъл тъкмо навреме. Лек и приятен продукт много-в-едно. Хем хидратира кожата, хем я защитава от вредните слънчеви лъчи, хем озарява естествено тена. Това, което търся в момента и това, което ми трябва за моето лице. Съдържа термална вода, която спомага за хидратацията на кожата. Има SPF 30 срещу лошите слънчеви лъчи. А минералните пигменти и озаряващите седефени частици, ще придадат свежест и леко сияние върху кожата. Има два вида - лек и богат. Моят е лек т.е. не тежък и не мазен. Опаковката е в изчистения Avène стайлинг, 40 мл. Нещото, което ми направи впечатление е, че тубичката е доста по-издължена и тъничка, с заострен отвор. Кремът е предназначен за чувствителна нормална към смесена кожа. Има цвят, който e леко по-розовеещ, а не толкова кафеникав. Усеща се лек, приятен аромат. Консистенцията е със средна гъстота. Нансесен върху кожата стои естествено. Не е много плътен като покривност и ако имате някакви несъвършенства може да не ги заличи напълно, ще е необходимо да използвате на тези места коректор. Все пак смятам, че добре избистря тена и уеднаквява цвета на лицето. Придава един лек блясък на кожата. Не я прави мазна, а просто леко я озарява. Понякога нанасям пудра отгоре, за да не се получи лъщящ ефект по-късно през деня. Иначе не се събира по сгъвките и порите. Усеща се някак върху лицето, но не тежко и като маска. Приятен за носене през целия ден. 

Avène Gentle shower gel


Gentle shower gel/Душ-гелът Нежност е дугият нов продукт на Avène. Подходящ е за лице и тяло. Може да се използва от всички, но е особено добър за хора с проблемна и чувствителна кожа. Предлага се в прозрачна тубичка, 100 мл./ 200мл. Не съдържа сапун, има включена термална вода Avène в състава си. Притежава хидратиращи и свръхобогатяващи съставки. Душ-гелът е с прозрачен цвят, формулата му е като на желе, но не толкова гъсто. Усеща се много деликатен, едва доловим аромат сякаш на нещо цитрусово. Разпенва се достатъчно, за да получите много добре измита кожа на лицето и тялото. Първият път го пробвах само за тялото, но след това реших да опитам да почистя и лицето си с него. Много хубаво го направи, без да изсушава кожата ми. Понякога дори не нанасям лосион след душа, защото смятам, че не е необходимо. Clear and smooth skin, here's now.

Определено и двете неща са добре дошли и нека благодарим на Avène!

Enjoy the last sunny days! It`s like real summer, when the sun is shinning it`s really good! ☀️

0 коментара: