Weleda Arnika Massageol and Sport Duschgel

септември 03, 2015 Maia Georgieva 0 Comments

Здравейте!
Много се зарадвах, когато разбрах, че ще мога да опитам душ-гела и масажното масло с арника на Weleda. Не знам до колко познавате тази билка, но аз много я харесвам и я препоръчвам на всички, защото има много ползи и е много ефикасна. По принцип се използва доста в хомеопатията. Представлява малки жълти цветчета. Арниката е известна като "планинско злато" заради изключителната си ефикасност при мускулни и ставни травми, за облекчаване на болката и успокояване на двигателната система. Тя е незаменим помощник и за по-бързо разнасяне на отоци и синини. Продуктите са дерматологично тествани, подходящи и за вегани, без изкуствени оцветители, ароматизатори и консерванти. Сертификат за натурална и органична козметика Natrue.


Weleda Arnika Massageol


Масажното масло е в стъклено шишенце от 50 мл./ 100 мл. Цената на малката бутилка е около 17 лева, а на голямата около 24 лева. Има дозатор, с който лесно се излива нужното количество. Под формата на олио с жълт цвят, течно и доста мазничко. Има изключително осезаем аромат. Както аз обичам да казвам - истински. Ухае на билки. Съдържа слънчогледово масло, зехтин, арника. 
*Препоръчва се при ставни и мускулни проблеми. 
*Mасажът с това масло преди или след спорт намалява риска от появата на мускулна треска. 
*Подходящо при ревматични болки, както и болки в областта на гърба и врата. 
*Маслото от арника е предпочитано от много професионални масажисти, работещи със спортисти. 
*Ако имате схващане на гърба или врата, след разтриване се поставя гореща кърпа върху третираното място с цел по-ефикасно проникване на маслото. 
*При синина или натъртване масаж с продукта ще подпомогне разнасянето на кръвоизлива. 
Цялото семесйтво сме го използвали за всякакви болежки от изборените по-горе и се отразява много добре. Сестра ми си разтрива врата, когато й е схванат. Майка ми - китките, когато са й преуморени. Баща ми си масажира гърба с него. Аз го използвам след мини тренировките ми. Намазвам колената си, защото се натоварват малко повече от упражненията, които правя и често започванаха да ме наболяват. Ако нанеса маслото на суха кожа, оставя по-мазен слой, който не може да попие изцяло в кожата. Ако се нанася на навлажнена кожа, консистенцията се разнася равномерно и не оставя толкова мазен филм. Чувството, докато до разтривам в кожата си е много приятно. Усещам лек затоплящ ефект. Ароматът се запазва доста силен и след намазване. Дори цялата стая ухае на маслото. Това е един прекрасен продукт, който всяко семейство трябва да има в домашната си аптечка. 

Weleda Arnika Sport Duschgel


Душ-гелът се предлага по аптеките от този юни. В тубичка от 200 мл. Цената му е около 20 лева. Също съдържа лековитата билка арника. Прозрачен е на цвят. Има много хубав билков аромат. Усещат се нотки на розмарин и лавандула. Действа ми много успокояващо и отпускащо. Обичам да го използвам рано сутрин, когато си вземам душ, защото направо ме разсънва и ми дава енергийка. Също така го дават подходящ за спортуващи хора. Душ-гелът ще отпусне мускулите и ще облекчи тялото ни след спорт. Слагам го на гъбка и нежно разтривам по цялото тяло. Хубаво почиства кожата. Най-вече ми харесва уникалният аромат.

0 коментара: