Хайде на лютото с Chilli Hills

март 04, 2019 Maia Georgieva 0 Comments



Хей, как сте?
Какво правихте през почивните дни? Аз се отдадох на релаксче и разходки. След поредната дълга разходка днес реших да се поглезя с нещо вкусничко, за да бъде почивния понеделник още по-хубав. Приготвих си неща, които все обичам. Нарязах си сиренца, авокадо, малко ядки и разбира се поръсих с лют червен пипер. Обичам да си похапвам сладичко, но обичам и люто. За всички любители на лютото приготвих един изключително пикантен пост. Който обича да добавя щипка люто към ястието си, предполагам, че вече познава Chilli Hills и техните продукти. Въпреки че и аз много обичам лютичко, чак сега опитах нещата им. Това е българска марка, предлагаща над 40 различни артикула като подправки, сосове, сладка, пасти, салси, люти сладка, лют тахан, лют шоколад, лют мед. Всички те са 100% натурални, без съдържание на консерванти, оцветители и сгъстители продукти. Направени от различни сортове люти чушлета и притежават уникален вкус. Имат както традиционни люти подправки като лют пипер, така и по-нестандартни предложения като сладко от люти чушки, люта занаятчийска бира, люта ракия, люта гурме сол, лют зехтин и много други, като разбира се и най-лютите чушки в света.
Към пържолите, които направих последно добавихме от соса Bulgarian carrot. Това е сос приготвен от карибско хабанеро и българска шипка в комбинация с цитруси и морков. Идва в много готина бутилка. Представлява средно гъст сос с жълт цвят и прекрасен вкус. Добавям го към месо и наденички и всички у дома мноого го харесваме. Изключително добре се връзва с месото, като му придава леко пикантен вкус. Подходящ е и за допълнение към риба и зеленчуци.
Най-любопитно ми беше да опитам сладкото от люти чушлета Cayenne. Направено е от напълно узрели люти чушки Кайен, червена капия, джинджифил, пресен сок от лайм и листа от мента. Симпатичното бурканче носи огромна доза сладост, но и лютост. Истинска вкусотия! Един много различен вкус, комбинация от сладко и леко люто. После вкусът, който оставя е божествен. Перфектно се комбинира със сирена. 
Традиционно нещо, което нямаше как да не опитам е лютият червен пипер. Обичам да го поръсвам върху вече приговени ястия, за да ги подлютя. Имам периоди, в които просто не сядам на масата без лютичко.
И трите неща, които опитах бяха със средна степен на парливост, като разбира се има и доста по-пиперливи и пикантни продукти. Определено обичам лютичко и Chilli Hills ми го дават по най-добрия начин.

Всички продукти можете да разгледате на www.chilli-hills.com
Целвуки и до скоро!

0 коментара: