Mavala Hand & Nails Care

март 16, 2019 Maia Georgieva 0 Comments


Хей, опитвали ли сте продукти на швейцарската марка Mavala? Преди време имах няколко техни лака за нокти. Наскоро получих мейл от бранда и ме попитаха дали искам да опитам няколко техни продукта. Очаквах отново лакове и тръпнех в очакване да видя какви цветове са ми подбрали. Само, че пристигнаха неща за грижа за ноктите и ръцете. Много се зарадвах и си казах: "Още по-добре!". Много бързо ги заобичах и след няколко използвания ноктите ми и като цяло ръцете ми изглеждаха уау. Нанасям нещата в определен ред и си изградих нещо като ритуал, който правя веднъж седмично.
Първото нещо, което нанасям е избелващата ексфолираща маска за нокти Lightening Nail Scrub Mask. Пише, че възстановява нежността, блясъка и чистотата на кожичките и ноктите. Много, много интересно е, че съдържа диатомит. Това е органогенна скала с естествен нежен ексфолиращ ефект. Също така в състава си има алое вера, горски слез и алантоин, известни с облекчаващото си, омекотяващо и успокояващо действие. Освен това екстрактът от лимон тонизира и деликатно избелва ноктите, като същевременно подсилва структурата им. Тубичката съдържа гъст бял крем с малки ексфолиращи частици. Нанасям малко количество от него върху навлажнени нокти и кожички. Започвам да масажирам както плочката на ноктите, така и около ноктите за няколко секунди. След това изчаквам няколко минути и изплаквам. Към крема идва и четка, с която минавам по ноктите и кожичките, докато ги изплаквам. Прекрасно ексфолира и оставя кожичките изключително гладки, много нежни и значително по-бели. Много, много ми допадна този продукт, защото резултатът е видим и изключително добър.
След това продължавам с маслото за подхранване и растеж на ноктите Mavaderma. То стимулира растежа на ноктите и спомага да бъдат по-здрави. Научих, че ако страдаме от лошо кръвообръщение, ако ръцете ни са винаги студени или носим пръстен, който е много стенат, това може да наруши нормалния приток на кръв и да забави растежа на нокътя. Маслото е богато на протеини, подхранва корена и стимулира растежа на нокътя. Представлява прозрачна леко мазничка течност с приятен аромат, която нанасям с четката върху корена на ноктите. Едно топване на четката в бутилката е достатъчно количество за всички нокти. Хубаво втривам до пълното попиване. Абсорбира се напълно и не оставя мазно чуство, но все пак не го използвайте преди да нанесете лак, защото може да остави мазно покритие върху нокътя, което да затрудни нанасянето на лака. Много приятен и лесен за използване продукт.
Продължавам с подхранващия крем за увредени нокти Nailactan. Специално предназначен за чупливи, увредени, ронливи и крехки нокти. Има за цел да ги подхрани, овлажни, подсили и възстанови еластичността им. Като цяло да станат по-устойчиви. Съдържа основни аминокиселини, липиди и кераторегулиращи витамини. Перфектен е за всички домакини, които много често са във вода - перат, мият със силни препарати и по този начин ноктите им се увреждат. Има гъста бяла текстура с лек приятен аромат. Препоръчително е да се нанася всяка вечер в основата на нокътя, както и хубаво над него. Аз го нанасям два пъти в седмицата, защото нямам чак толкова изявен проблем. Като хубаво масажирам и втривам, за да проникне добре под кожичките и го оставям да действа за през нощта. Може да се нанася и върху лак за нокти, но е желателно поне веднъж в седмицата да се нанася върху почистени от лак нокти.
Накрая нанасям от крема за ръце Mava+ Extreme Care For Hands. Това е изключителна грижа за много сухи, много стресирани ръце. Такива, които са подложени на изпитание под въздействието на агресии като вятър, вода, студ, слънце, резки температурни промени, ръчна дейност. Съдържа растителна съставка, която образува защитен слой върху кожата и успокоява раздразнената, зачервена и напукана кожа (комплекс  на базата на масло от омайниче, слънчоглед и грахови зърна). Също така съдържа и масло от карите и витамин Е. Текстурата му е плътна, много богата, бяла, без аромат. Моите ръце непрекъснато са груби през зимата. Щом се прибера от работа, задължително са такива, дори и да съм ги намазала сутринта. Просто много им влияе студа отвън. Малко количество колкото лешник моментално облекчава сухата ми и напукана кожа. Оставя ръцете ми абсолютно гладки и с прекрасна мекота. Почти моментално попива напълно и не оставя чувство за омазняване и тежест. Прекрасен продукт! Определено ми стана голям любимец и ще го използвам доста и в бъдеще.
Няма как да не спомена и писалката - коректор за лак за нокти Correcteur Precision, която е незаменим помощник в лакирането. Aко и вие като мен излизате непрекъснато, докато се лакирате и се цапате, значи знаете колко досадно е самото почистване на лака от кожичките и пръстите. Няма и един път, в който да съм се лакирала и да не съм се изцапала. Тази писалка ме спасява моментално и съм й изключително благодарна за времето и усилията, които ми спестява. От едната й страна е скосена, а върхът е остър и позволява перфектно и прецизно отстраняване на излишния лак. Почиства много бързо само с едно минаване. Ако връхчето на коректора се зацапа с лак, може да се почисти с хартиена кърпичка. Към писалката идват още четири накрайника, които можем да сменим с този, щом се замърси прекалено много. Вие пробвали ли сте такъв коректор и какво мислите? 
А кой е вашият любим продукт на Mavala? Можете да ги откриете по аптеките и да прочетете повече за тях на mavala.bg.

Усмивки и до скоро!

0 коментара: