Натурална свежест всеки ден с Baba's Soapery

април 26, 2019 Maia Georgieva 0 Comments



Хей, здравейте!

Как сте?

В този така прерасен праничен ден ще ви запозная с Baba's Soapery. Това е един чудесен българския бранд, за който разбрах едва наскоро. Бранд, който ни помага да бъдем по-близо до природата и който е съхранил традициите на ръчно правенатите сапуни и козметика. Когато ви се иска да сте по-близо до природата, ръчно направените натурални продукти на Baba's Soapery определено ще го направят. Те ще ви отведат сред ухайни билкови полета, където можете да усетите неверятни ухания. Несъмнено нежните, свежи аромати на копринените текстури ще ви пленят и усмихнат. Кажете, че не обичате аромата на мента, лавандула, розмарин, лимонова трева, босилек. Именно тях усетих от кутията с продуктите, веднага щом я отворих. Но преди да ви ги представя бих искала да ви спомена няколко думи за готините създатели на Baba's Soapery. Историята на бранда започва през 2015 година, когато създателите на Baba's Soapery Лина Андреас и съпруга й Мартин решават да напуснат работните си места в Лондон и да се впуснат в това приключение За тях изработването на ръчна натурална козметика се заражда от обичта им към природата. Вдъхновяват се от семплите, но същевременно ефективни и галещи кожата рецепти, които в миналото бабите ни забъркваха в кухните си. Тяхната цел е да предложат изцяло натурални луксозни алтернативи на бабиния сапун, изработени ръчно с енергия и колорит.
Сред продуктите им ще откриете лосиони за ръце и тяло, както и сапуни с различни аромати. Всички те са веган и са формулирани без жестокост към животните. Също така не съдържат палмово масло, парабени, фталати, силикони или синтетични пенители. И както създателите сами казват - съдържат максимално щастие. Още нещо, което много ме впечатли е това, че отпечатват опаковките на рециклиран картон с нетоксично мастило. 
И още нещо, което просто няма как да не спомена е, че когато закупувате продукти на Baba's Soapery, те даряват 5% от продажбата на фонда Нашите родители на българската благотворителна организация BCause. По този начин се осигуряват социални и здравни грижи на самотноживеещи възрастни хора в отдалечени райони.
Сега вече мога да ви покажа и продуктите, които опитах.
Започвам със сапуна Detox. Предлагат се пет различни сапуна, като всички изглеждат примамливо. Този наистина е нещо, което много, много различно от всичко, което съм опитвала до сега. Толкова е ароматен, че усетих уханието му веднага щом го извадих от опаковката. Мента! Уникален успокояващ аромат. Ухае на природа, на свежест. А това, че самият сапун е черен ме заинтригува още повече. Съдържа активен въглен, на който се дължи цветът. Той помага за отваряне и почистване на порите на кожата. В състава има още етерични масла от чаено дърво и розмарин, които имат доказан антибактериален ефект. Прекрасният му аромат пък е благодарение на ароматното етерично масло от мента. Препоръчва се за кожа, която има нужда от дълбоко почистване. Нямах търпение да го пробвам и веднага щом го получих, го поставих в банята. Усеща се прекрасно по кожата. Дори има лек ексфолиращ ефект. Прави чудесна пухкава нежна черна пяна, а ароматът изпълва цялата баня. Създава ми толкова свежо настроение. Дори си мисля, че се запазва за кратко и върху кожата. Измива прекрасно и не пресушава. Повлия ми много добре и харесвам колко нежна оставя кожата. Притежава всичко в едно, което искам от един сапун - да почиства и да прави кожата мека и гладка. Оставя едно свежо усещане, което много, много ми допада. Един прекрасен ароматен полъх от природата в моята баня. 
Нещо друго, много готино е гъбата луфа. Тя е доста голяма, но я отрязох на две и взех едната половина с мен в банята. Преди време също съм използвала таква гъба. След намокряне леко омеква и набъбва. Прекрасно ексфолира кожата. 
Както казах в гамата от продукти могат да се открият и лосиони за ръце и тяло. Отново имат пет вида, като моят е Sunset. Опаковката е супер яка. На бутилката пише, че е направена от устойчива пластмаса, която е подходяща за повторна употреба. А когато нямаме нужда повече от нея, ни молят да я рециклираме. Съдържа масла от сладък бадем и карите. Ароматизиран е с успокояващи етерични масла от лавандула, индрише и иланг-иланг. Консистенцията му е страхотна - кремообразна, пухеста, с доста добра гъстота. Лосионът е бял на цвят, но не оставя петна. Абсорбира се мноого бързо и напълно в кожата. Ароматът наистина е осезаем и мега успокояващ. Ако харесвате комбинация от лавандула и индрише, определено ще ви допадне. Харесва ми колко добре подхранва и хидратира кожата в дълбочина, както и това, че попива напълно и оставя усещане за кадифено гладка кожа.
Всички продукти бихте могли да разгледате на babas-soapery.com
Baba's Soapery е натурална свежест за всеки ден. Кой аромат бихте избрали вие?

Целувки и до скоро!

0 коментара: