Faberlic Salon Care Hair Care

октомври 10, 2019 Maia Georgieva 0 Comments



Скъпа моя косичка, знаеш колко много те обичам и колко добре се грижа за теб. Остани си все така дълга, мекичка и блестяща. Да, това бих написала в писмо към моята коса. Доста често не ме слуша и си изглежда и прави каквото си иска. Сега също я намирам за леко нацъфтяла и твърде тънка и крехка. Изпробвам какво ли не, за да й угодя и изглежда така, както искам. В последния месец доверих на Faberlic грижите за нея с няколко техни продукта от серията Salon Care. Те са без SLS и сиикони. Препоръчват се особено след кератиново изправяне, изсветляване, боядисване или ламиниране. Може би ще се наложи да минат 2-3 седмици, за да свикне косата с безсулфатната формула.
Моите са възстановяващ шампоан, балсам и филър за повредена коса Smart Keratin, като предлагат няколко вида според типа коса. Тази серия дава интензивно възстановяване. Действат точно на проблемните участъци и възстановяват косата по цялата дължина. Не знам точно кои вълшебни съставки са използвани и какъв е този умен кератин, но наистина действат чудесно и се отразяват добре на косата!
Шампоанът е с млечна, доста гъста за шампоан консистенция в бебешко розов цвят и много лек приятен аромат. А балсамът е с пухкава и гъста консистенция в същия готин светло розов цвят и същия аромат. Тъй като шампоанът е безсулфатен, очаквах да не прави колко обемиста пяна, но всъщност създава доста гъста и добра пяна. Стоя с него няколко минутики, след което нанасям от балсама и отново изчаквам. Измиват хубаво и косата остава нежна, блестяща и добре ухаеща. Слагам линкове към шампоана и балсама - тук и тук.
След баня нанасям от възстановяващия филър за коса. Това е SOS-средство, което е създадено с цел укрепване на структурата на повредената коса. Той е в много малка и лека опаковка с помпичка, но всъщност съдържа цели 30 мл. Консистенцията му е подобна на серум, отново светло розова и с аромат като на шампоана и балсама. Може да се използва по няколко различни начини. Да се постави преди измиване на косата с шампоан по цялата коса - от корена до върха, да се постои така 10 минути за интенсивно въздесйтвие. Също така може да се добавят 2-3 капки от серума в шампоана, балсама или маската, с цел засилване на тяхното въздействие. А може да се нанесе и като финален щрих върху суха или мокра коса по дължините и крайчетата. Аз го използвам по последния начин, най-вече върху мокра коса. Първо разнасям две помпички между ръцете си, а след разпределям по дължините и краищата. Попива напълно без да оставя мазно или лепнещо усещане. Косата моментално става мноого гладка и копринено нежна. Просто действието му се вижда на мига. Изглажда чудесно и оставя супер приятно ухаеща косата. Останах много впечатлена от него още първия път, когато го използвах и веднага забелязах разликата в косата ми. Сега, след многократно използване, отново съм на същото мнение за този филър. Ще го използвам до последната капка! Предлага се ето тук, ако искате да прочетете повече и да го поръчате.
И не на последно място опитах най-добрата боя за коса на Faberlic - "Копринено боядисване" Silk Colour отново на серията Salon Care. Обаче не върху моята коса, а върху тази на моята майка. Измежду огромния избор на цветове се спрях на 8.0 Natural Blonde.Тя се води трайна крем-боя с аминокиселини от коприна ,която дарява косата с наситен блясък, невероятна мекота и магнетичен блясък. Меката формула на боядисващия крем без амоняк не травмира кутикулата на косата и се грижи за нея. Съдържа 1 тубичка с крем-боя, 50 мл., 1 флакон-апликатор с проявяващо мляко, 50 мл., 1 възстановяващ флуид за след боядисване, 15 мл., 1 чифт ръкавици, и инструкция за използване. Количестово на боята е достатъчно, но ако имате по-дълга коса със сигурност ще ви трябват две бои. Готиното е, че формулата на боята е много мека и го няма този неприятен аромат на амоняк като на повечето бои за коса. Това е така, защото не съдържа амоняк. Като цяло боята е много грижовна към косата. След смеване на крем-боята и млякото се получава течна консистенция, която се нанася и разпределя лесно. След като се нанесе се стои така 30 минути и се изплаква. Накрая се нанася флуида, с който се остава няколко минутки. Той е възстановяващ кислороден флуид, който осигурява продължителен блясък и наситен цвят,а също така дълбоко подхранва и регенерира косата по цялата и дължина. Резултатът наистина ни хареса: постигна се равномерен и наситен цвят, същия като показания на кутийката. Ако искате по-щадяща безамонячна боя, която покрива напълно белите коси и прави хубав цвят, я пробвайте. Благодарение на флуида косата става с хубав блясък, гладкост и не стои суха след боядисване. Определено ни хареса това, че има и грижа за косата. Можете да видите всички цветове и да поръчате, ако искате да я пробвате ето тук.
А ако искате да си ги поръчате, можете да го направите на следния линк тук.

Целувки и до скоро!

0 коментара: