Система против косопад Ingrubar

ноември 06, 2019 Maia Georgieva 0 Comments






Една от най-често срещани теми през есента в бюти блоговете е есенният косопад и борбата с него. Тема, за която може да се говори много. Никой от нас не е застрахован, че няма да се случи и при него. Счита се, че има два типа косопад - хроничен и реакционен. Първият се наблюдава повече при мъжете и е наследствен. А при нас жените по-скоро косопадът бива от втория тип. Често се смята, че косопадът при нас може да е в следствие на прекаленото третиране на косата с различни уреди, боядисването, прекаленото стилизиране. Може да се появи и по време на продължително гладуване и диети, както и при хормонални промени по време на бременност, смяна на сезоните или силен стрес. Причините могат да бъдат наистина много, но най-важно е да бъде открит навреме. Добре е навреме да обърнем внимание на количеството косми, които остават на четката ни след сресване, както и на космте, които откриваме на дрехите си, по пода и върху възглавниците и чаршафа след сън. 


Моята коса е дълга, с доста изтънели косъмчета. Не я намирам за плътна и обемна и не мога да съдя по плътността й за косопад. Когато обаче започне да капе повече, това определено си личи, защото все повече лесно забележими дълги косми започват да се стелят по пода у дома. Най-важното нещо, когато имам косопад и искам да се справя с него е правилният избор на шампоан, органичаване използването на преса и сешоар. Този път се спрях на цяла специализирана в борбата с косопада серия. Трикомпонентната система INGRUBAR включва шампоан, тоник и таблетки. Съдържат комбинация от множество естествени, добре съчетани растителни активни съставки, спомагащи за подсилване и заздравяване на косата. Подходящи са за мъже и жени. 




Шампоанът Ingrubar е подходящ за ежедневна употреба. Пише, че съдържа 97,2% натурални съставки, сред които биотин, витамин B5 и внимателно подбрани билкови екстракти. Не съдържа минерални масла, парабели или силикони. Почиства скалпа и косата изключително щадящо. Прецизно подбраните добавки хидратират скалпа и придават блясък на косата. Консистенцията му е тъмно жълта, прозрачна и течна, с доста силен специфичен сякаш билков аромат. Използвам го като всеки друг шампоан, като просто го оставям малко повече след като хубаво го втрия. Разпенва се дооста добре и доста осезаемо се усеща ароматът му. Определено измива страхотно косата и я правя много жива и блестяща. Също така я хидратира и някак си стои по-права и изгладена от обикновено.




След баня върху още мокра коса поставям от уплатняващия и сгъстяващ тоник Ingrubar по целия скалп. Неговият състав е с 98,3% натурални съставки. Съдържа комбинация от 12 грижливо подбрани и съчетани растителни активни съставки, сред които коприва, хвойна, овес и белено просо. Единствено естествени вещества, без хормони. Обогатен с биотин и провитамин В5, подобрява значително състоянието на косата. За него казват, че е най-съществената част, сърцето на трикомпонентраната система. Определят го като регенериращ лек, който подобрява кръвообращението на скалпа и растежа на косата. Тоникът по естествен път засилва, сгъстява и заздравява целият растеж на косата. Казват, че само след няколко седмици редовна употреба, косъмът става по-здрав и плътен. Много слабата, фина или тънка коса, наподобяваща пух, се стимулира за силен и здрав растеж. Неактивните корени на косъма се активират и съживяват за образуване на нови косми. Така, по естествен път се засилва, сгъстява и заздравява целият растеж на косата.

Тоникът е в подобна на шампоана опаковка. Различават се единствено по цветовете им, тази е тъмно червена. Консистенцията му е течна, прозрачна, с по-лек и приятен аромат от на шампоана. Може да се нанася върху мокра или суха коса. Аз предпочитам да го нанасям веднага след баня на леко подсушена с кърпа коса. Нанасям директно чрез тръскане на бутилката по скалпа, след което хубаво втривам. Дори правя като лек масаж. Харесва ми, че косата не става мазна или лепкава от него. Просто си изглежда чиста и лъскава. Изобщо не утежнява. Попива след кратко изчакване.



Третата стъпка в системата са таблетките Ingrubar. Те съдържат белено просо в комбинация с множество други ценни съставки като силициев диоксид, розмарин, хвойна, както и подбрани билки. Беленото просо от векове е известно с благотворните си свойства. Биотинът допринася за запазването на здравия косъм. Селенът способства за запазването на здрави нокти. Цинкът благоприятства запазването на здрава кожа. Така таблетките спомагат за предотвратяване дефицитът на важни хранителни вещества за косата. Пия таблетките от две седмици по една на ден. ОСвен за косата ни, те се грижат и за плътността и здравината на ноктите, както и за кожата. Съставът им е чудесен и по естествен начин снабдяват организма с всички необходими хранителни вещества.
Какво ми хареса в INGRUBAR:
- съдържа три компонента за цялостна грижа;
- ефикасно решение при косопад;
- подсилване и заздравяване на косата;
- комбинацията от естествени, растителни съставки;
- могат да се използват ежедневно и когато решим, а не по някаква специална схема;
- лесното им приложение;
- не оставят филм върху косата след използване;
- стигат за дълго време;
- косата остава добре почистена и перфектно изглеждаща.

Повече за цялата система, можете да прочетете на https://www.ingrubar.bg.
Можете да я поръчате от: https://whiteelephant.bg/

Целувки и до скоро!

0 коментара: